Sla navigatie over

Elektrisch de baan op om onkruid te bestrijden

NIEUWE ELEKTRISCHE COMPACTE VOERTUIGEN

Stad Eeklo neemt een nieuw elektrisch compact voertuig in gebruik. Na de begraafplaats heeft nu ook de groendienst zo’n nieuwe transporter. Deze vervangt een 18 jaar oud voertuig en draagt bij tot de vergroening van het wagenpark.

Het nieuwe voertuig werd eind 2021 reeds besteld maar kon pas nu geleverd worden. In tussentijd werd een gelijkaardig voertuig ter beschikking gesteld door de leverancier.

De transporter zal hoofdzakelijk de onkruidstomer dragen om onkruid te bestrijden. Daarnaast zal het voertuig worden ingezet om diverse plantsoenen water te geven en inrichtingen van openbaar domein te reinigen.

Verder werd inmiddels beslist om ook een tweede compacte elektrische transporter aan te kopen. Dat voertuig is identiek aan dit aangekocht in 2021 en zal instaan voor het vervoeren van de tweede onkruidstomer.

Beide voertuigen geraken door hun compacte vorm steeds gemakkelijk aan de werkzones in de kleine centrumstraten. Bijkomend vervult stad Eeklo door de aankoop van elektrische voertuigen een belangrijke voorbeeldfunctie inzake klimaat en energie naar de inwoners toe. De meerinvestering van een elektrisch voertuig (rond de € 40.000 inclusief BTW) zal zich uiteindelijk ook ruim terugbetalen t.o.v. een conventioneel voertuig, gezien dergelijke voertuigen lang meegaan (meer dan 10 jaar), worden gebruikt voor veel korte ritten en kunnen opgeladen worden binnen de gebouwen van de technische dienst.

De verduurzaming van ons wagenpark gaat verder en dat is een goede zaak voor het klimaat. Bovendien slaan we twee vliegen in één klap door rekening te houden met de grootte van de voertuigen waardoor deze overal naartoe kunnen rijden, dat was vroeger niet altijd het geval.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder