Sla navigatie over

Cultuurcentrum klaar voor nieuwe start

Affiche 30x30x30.PNG

EXPLOSIEVE OPENING CC DE HERBAKKER

CC De Herbakker, het kloppende cultuurhart van Eeklo, viert trots zijn 30-jarig bestaan. Anderhalf jaar is er getimmerd, geboord, verbouwd. In januari is het eindelijk zover. De deuren van het gerenoveerde en verbouwde cultuurcentrum worden open gegooid, en hoe! We nodigen iedereen van harte uit om samen met ons dit bijzondere jubileum te vieren tijdens het grootschalige openingsweekend op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2024.

Kleurenbom

Het openingsweekend zet meteen de toon van de vernieuwde Herbakker: een kleurrijk open huis waar iedereen zich thuis voelt, waar iedereen welkom is. Op 13 en 14 januari is het CC het grootste open podium van de regio. Meer dan 40 verenigingen, artiesten en vrijetijdskunstenaars tonen hun talent. In elke ruimte, in elke hoek valt iets te ontdekken en beleven. Het wordt een weekend vol culturele verrassingen en feestelijkheden. Het programma is enorm divers: kom naar theater- en dansvoorstellingen, animatiefilm, concerten, cabaret … Switch van klassieke zang, over hiphop naar een bigband. Bekijk ondertussen een fototentoonstelling, ontdek toiletpoëzie of volg een workshop. Schoon Vertier maakt je op zaterdagavond warm voor de fuif. Het circusgezelschap Be Flat begeleidt je het hele weekend op jouw ontdekkingstocht!

Het gerenoveerde cultuurcentrum straalt en wil dit moment van vernieuwing met zoveel mogelijk mensen delen.

Open Call

In de zomermaanden verspreidde het cultuurcentrum een oproep naar artiesten en vrijetijdskunstenaars uit de regio en daarbuiten. De respons was immens en het resultaat zal voor een ongeziene artistieke explosie zorgen: honderden artiesten nemen elke ruimte, elk hoekje van het gebouw in.

Oproep naar vrijwilligers: samen maken we de kunst!

Zo’n marathonfeest kan enkel slagen dankzij de hulp van vele mensen. CC De Herbakker is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen tijdens het openingsweekend (voornamelijk publieksbegeleiding en logistieke ondersteuning). Heb jij ook een hart voor cultuur en wil jij deel uitmaken van dit bijzonder moment? Meld je aan via ccdeherbakker.be. Samen maken we er een onvergetelijk openingsweekend van!

De Herbakker opent

Op zaterdag 13 januari 2024 om 11.00u. Doorlopend activiteiten en optredens. Tot zondag 14 januari 2024 om 19.00u. Inkom gratis, voor enkele voorstellingen is het aangeraden op voorhand te reserveren. Volledig programma via ccdeherbakker.be.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder