Sla navigatie over

Drinkwater aan sporthal

GRATIS DRINKWATERPUNT AAN SPORTPARK

In Eeklo kan je voortaan je waterflesje gratis vullen aan het Sportpark. Er werd een buitentappunt geplaatst aan de achterzijde van het Sportpark met 24/7 vers kraanwater. Spelende kinderen, wandelaars en bezoekers kunnen hier voortaan gratis genieten van een gemakkelijke en duurzame bron van hydratie.

Het nieuwe waterpunt werd kosteloos geplaatst door De Watergroep, waterleverancier van de stad. De Watergroep biedt elke gemeente/stad de kans om zo’n kraanwaterpunt te laten plaatsen. Stad Eeklo is op het voorstel ingegaan, en heeft gekozen om het kraantje te plaatsen aan de achterzijde van het Sportpark. Zo kunnen ook sporters gemakkelijk hun drinkbus bijvullen.

Een waterpunt stimuleert mensen om meer water te drinken, vermindert het aantal plastic flesjes en zwerfafval en versterkt zo ook de duurzaamheid.

Om de waterkwaliteit te garanderen zal het buitentappunt regelmatig worden onderhouden door een externe firma.

Schepen Filip Smet: ““Stad Eeklo heeft het kraanwatercharter ondertekend en wil het drinken van kraanwater bij haar burgers stimuleren. Dankzij het gratis drinkwaterpunt van De Watergroep kunnen sporters, spelende kinderen, wandelaars en bezoekers hier voortaan water tappen. Zo’n waterpunt stimuleert mensen om meer water te drinken, vermindert het aantal plastic flesjes en het zwerfafval wat onze duurzaamheid ook ten goede komt.”

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder