Sla navigatie over

850 leerlingen op Eeklose Job Dream Day

TWEEDE EDITIE JOBDREAMDAY: 35 EEKLOSE BEDRIJVEN VERWELKOMDEN SAMEN 850 LEERLINGEN

Op maandag 8 mei vond de tweede editie van de Jobdreamday in Eeklo plaats. Op deze dag mochten de leerlingen van de laatste graad van de Eeklose middelbare scholen gaan proeven van een werkdag in vier Eeklose bedrijven van hun keuze. Jobdreamday hoopt op die manier dat meer studenten hun droomjob vinden en misschien zelfs kiezen voor richtingen en bedrijven waar ze aanvankelijk niet aan hadden gedacht.

Meer leerlingen en bedrijven

Vorig jaar nam de eerste editie van Jobdreamday een goede start, met 220 zesde- en zevendejaarsstudenten die een kijkje gingen nemen in 21 deelnemende bedrijven.

Dit jaar overtrof echter alle verwachtingen: 35 bedrijven, met vertegenwoordiging van zorginstellingen, KMO’s, bankwezen, immobiliën, stadsdiensten… ontvingen in totaal maar liefst 850 geïnteresseerde leerlingen uit het vijfde, zesde en zevende middelbaar.

Uitgebreide samenwerking

Stad Eeklo kreeg voor de organisatie van Jobdreamday de belangrijke steun van de drie middelbare scholen in Eeklo (Richtpunt Campus Eeklo, GO Atheneum de Tandem en College Ten Doorn) en ondersteuning van het Vlaams netwerk van ondernemingen VOKA maar het zijn vooral de vele enthousiaste bedrijven die het succes van deze dag maakten.

Schepen Hilde Lampaert: “Onze bedrijven hebben het niet gemakkelijk om goede en geschoolde medewerkers te vinden. De krapte op de arbeidsmarkt laat zich echt voelen. Het is dus belangrijk om aan onze studenten te tonen welke boeiende bedrijven en uitdagende jobs we hier in Eeklo hebben. Er bestaan zoveel beroepen dat het voor de studenten soms moeilijk is te kiezen en via Jobdreamday willen we hen laten kennismaken met onze bedrijven en de boeiende projecten die ze uitvoeren.“

De Jobdreamday van Eeklo heeft ondertussen ook andere gemeentes zoals Dendermonde en Zele geïnspireerd. De volgende editie van de Eeklose Jobdreamday staat gepland voor 2025.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder