Sla navigatie over

Shop&Go: Proefproject kortparkeren in Eeklo

Wie naar de stad Eeklo komt, kan gratis parkeren aan de parkings buiten het centrum. In het centrum is er betalend parkeren aan slechts € 1 per uur of kan je kiezen voor een kwartiertje parkeren met een gratis ticket om een snelle boodschap te kunnen doen. Maar nu is er buiten het centrum, in de niet betalende zone, een nieuw initiatief.

De stad start met het proefproject ‘Shop&Go’. Voornamelijk op de invalswegen naar het centrum worden speciale parkeerplaatsen ingericht. Sta je op een Shop&Go-plaats, dan moet je gebruik maken van de blauwe parkeerschijf en kan je maximum 30 minuten parkeren. Zo ontstaat er een rotatiesysteem dichtbij de kleinhandelaars en beschikken ze zo in de onmiddellijke omgeving over vrije parkeerplaatsen. Een Shop&Go-plaats kan je herkennen aan het speciaal infobord en de grondmarkering. Het proefproject wordt gestart op de volgende locaties: • Molenstraat 140 – 2 parkeerplaatsen • Blommekens 100 – 2 parkeerplaatsen • Boelare 132 – 2 parkeerplaatsen • Euerardstraat, t.h.v. bakkerij Charlotte – 1 parkeerplaats

Na een positieve evaluatie kan het aantal Shop&Go-plaatsen worden uitgebreid naar andere straten. Om het parkeercomfort voor de gebruiker te verhogen, wordt nog bekeken om, net als in Kortrijk, Oostende en Koksijde, de controle met de blauwe parkeerschijf te vervangen door de controle met een grondsensor. Die meet automatisch de parkeerduur van de auto en verwittigt bij te lange wachttijden de parkeerwachter op z’n handterminal.

Wil je snel een brood of een bloemetje kopen? Dan kan je jouw wagen een half uur gratis parkeren op één van de 7 Shop&Go-parkeerplaatsen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder