Sla navigatie over

Peukentegels in strijd tegen zwerfafval

In de strijd tegen zwerfvuil zal de stad Eeklo nu ook inzetten in de beheersing van sigarettenpeuken. Na de lancering van de peukenzakjes, een pocketzakje voor bewaren van peuken, zal de stad Eeklo nu ook op diverse plaatsen peukentegels installeren.

Een asbak in de grond. Zo kun je een ‘peukentegel’ het best omschrijven. De tegel wordt ingebouwd in het trottoir op een plaats waar rokers zich vaak ophouden.

Maar liefst 50% van het aantal stuks zwerfvuil zijn peuken. Ze dragen bij tot een negatief beeld van de netheid in de stad en zijn mogelijk gevaarlijk voor het leefmilieu. Het is dan ook een evidentie dat we inzetten op het terugdringen van peuken in het straatbeeld. We zullen dit doen op verschillende soorten locaties die na nulmetingen werden geselecteerd. Zo blijkt dat de omgeving van bushaltes, pleinen, winkelstraten en sportcentra; de peukentegel een wereld van verschil kan betekenen. De eerste exemplaren werden ingebouwd aan de bushaltes op de Eeklose Markt. Het zijn de stadsdiensten die de peukentegels zullen plaatsen en onderhouden maar we rekenen vooral op de burger om de peukentegels te gebruiken en geen peuken achter te laten op het openbaar domein. Het project sluit aan bij onze acties in het kader van ‘Mooimakers’, een algemene visie over de aanpak van zwerfvuil in onze stad. We hopen dat deze inspanning gewaardeerd en gebruikt zal worden maar bovenal geven we toch mee dat een algemene rookstop beter is voor uw gezondheid.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder