Sla navigatie over

Open VLD pleit voor dialoog met Eeklose landbouwers

Het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (kortweg RUP) werd destijds opgestart om willekeurige inplanting van landbouw- en mestverwerkingsbedrijven onmogelijk te maken. Terecht want meerdere keren moesten buurtbewoners van de Vrombautstraat met en petitie de komst van nieuwe bedrijven Zo moest het plan voldoende garanties bieden om de open ruimte, ook in landbouwgebied te verzekeren.

Maar nu blijkt dat het plan ook gevestigde landbouwers beperkt in hun ontwikkeling en ambities omdat de voorwaarden in het plan, en de afstandsregels, strenger worden dan de huidige wetgeving en voorschriften is er terecht protest vanwege de landbouwers. Open VLD pleit voor een dialoog met de landbouwers zodat zowel de doelstellingen van de stad als de ambities van de landbouwers tot een win-win plan leiden. Om die reden werd het plan met 60 dagen uitgesteld zodat verdere besprekingen kunnen plaatsvinden.

Open VLD staat achter de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan maar kan moeilijk aanvaarden dat de nog weinige landbouwers in Eeklo getroffen worden door zinloze voorschriften die de toekomstmogelijkheden aan banden leggen. Open VLD vraagt dan ook dat de stedelijke administratie en politiek met de landbouwers aan tafel gaan zitten om een compromis te bereiken die voor ieder aanvaardbaar is.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder