Sla navigatie over

Eeklo stapt en trapt... 18 september; Strap je mee?

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag, tijdens de Week van de Mobiliteit die doorgaat van 16 tot 22 september, de Strapdag plaats. Die dag komen elk jaar duizenden kinderen te voet of met de fiets naar school. Ook steps, rolschaatsen of zelf gocarts zijn dan extra populair! Kinderen vinden stappen en trappen een leuke manier om naar school te komen. Het is bovendien gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer rust en veiligheid aan de schoolpoort.

EEKLO STAPT EN TRAPT

In Eeklo doen bijna alle lagere scholen mee aan de Strapdag, omdat het beleid de kinderen en ouders wil stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Op die manier werken we aan meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Het thema dit jaar is ‘Ruimte voor Strappen’. Dat is: ruimte voor verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit, maar ook ruimte voor beweging, ontmoeting en vergroening in de schoolomgeving. Dit jaar meer dan ooit investeert de stad in veilige schoolomgevingen, we rekenen ook op het gezond verstand van de andere weggebruikers om onze allerjongsten de kans en ruimte geven om zich op een veilige manier van en naar school te begeven. Het beleid ondersteunt maar ook de politie werkt mee door een extra oogje in het zeil te houden.

De stad Eeklo is Octopusgemeente en ondersteunt daarmee de scholen op het grondgebied. Scholen ontvangen een mooi materialenpakket om aan de slag te gaan met de Strapdag en andere campagnes van het Octopusplan. Met de jaarlijkse Strapdag wil Eeklo duurzame mobiliteit stimuleren en werken aan verkeersveilige schoolroutes. Deze dag maakt deel uit van de jaarlijkse Week van de Mobiliteit die doorgaat van 16-22 september. De lagere scholen organiseren op deze Strapdag tal van activiteiten op straat en in de schoolomgeving.

De Strapdag is een campagne van het Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw), een organisatie die werk maakt van kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer. Meer info op www.octopusplan.info.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder