Sla navigatie over

Eeklo Centrum; Beter geen RUP dan een slecht RUP

Het dossier ‘voorlopige goedkeuring RUP Gabarit Centrum’ is voor Open VLD in sommige voorschriften te extreem om zomaar goed te keuren en niet stil te staan bij de negatieve invloeden die dit met zich mee zal brengen. Daarom is het ook een goede zaak dat dit plan uitgesteld is en er is ten gronde nagedacht wordt over de invloeden van dit plan.

Het RUP bevat teveel regeltjes om het investeren in Eeklo aantrekkelijk te maken en het imago van Eeklo te upgraden door de creativiteit van ontwerpers. De bouwhoogte voor nieuwe projecten wordt aan banden gelegd ondanks het feit dat de bouwruimte schaarser wordt en iedereen de mond vol heeft van inbreiding. Anderzijds houdt het RUP te weinig rekening met de economische realiteit waardoor het RUP mogelijks eerder een stilstand dan wel naar een vooruitgang voor ons centrum zou betekenen. Het feit dat het advies van de Economische Raad niet in het dossier aanwezig is getuigt niet van respect tegenover de mensen die de moeite deden om dit dossier voor te bereiden. Ook op vlak van mobiliteit voldoet het RUP niet, de extreme auto-onvriendelijkheid is voor een inkoopstad als Eeklo niet aanvaardbaar als we weten dat bijna 90% van de inwoners van de omliggende gemeenten hun dagelijkse inkopen in Eeklo komen doen.

Dat het plan uitgesteld werd is voor Open VLD, die eerder al liet verstaan dit plan niet te kunnen goedkeuren, geen verrassing maar wel een goede wending. Er is tijd voor debat ten gronde en vooral te zorgen voor goede invloeden op onze economie en leefbaarheid in onze stad.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder