Sla navigatie over

De Lijn Eeklo: Optimale busverbindingen en digitale informatieborden

Tijdens verschillende momenten van overleg drongen de Eeklose burgemeester en Open VLD schepen van Mobiliteit Christophe De Waele aan op optimale bereikbaarheid van AZ Alma. Zoveel mogelijk buslijnen moeten AZ Alma passeren of moeten aansluiten met een buslijn die AZ Alma als stopplaats heeft. Over lijn 58 (Gent-Brugge-Gent) bestaat geen twijfel, die zal in beide richtingen 1x stoppen per uur. Maar de stad Eeklo wil nog meer lijnen die in verbinding staan met AZ Alma vandaar dat er momenteel onderzocht wordt om een optimale uurdienstregeling op te stellen. Minstens moet en een halfuur-dienst gewaarborgd zijn en moeten alle lijnen aansluitbaar zijn. Meer informatie daarover wordt verwacht tegen eind februari.

Maar Christophe De Waele wil meer. Naast een optimale bereikbaarheid moet De Lijn ook gebruiksvriendelijke tools aanreiken die het gebruik van openbaar vervoer leesbaar maakt. De Waele pleit voor digitale informatieborden aan het station, op de Markt en op de site van AZ Alma. Nu is de dienstregeling niet goed leesbaar, digitale realtime borden zouden het gebruik makkelijker en aantrekkelijker maken. Tegelijk met het onderzoek naar optimale dienstverlening moet dus ook de leesbaarheid verbeteren en daarvoor zou realtime-informatie voor iedereen een goede zaak zijn. Op die digitale realtime-informatieborden kan je aflezen wanneer de volgende bus langskomt en waarheen je met die bus kan rijden. Het is een beetje een groot scherm met dezelfde functionele informatie als de app van De Lijn. Een goede zaak dus voor de gebruikers van het openbaar vervoer!

Wie vandaag de ritten van De Lijn in realtime wil volgen kan gebruik maken van de APP De Lijn gratis te downloaden via uw App-store of Google play store

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder