Sla navigatie over

Bouw nieuw politiekantoor start eindelijk

Het was een, zo zegt hij zelf 'fiere burgemeester' die zonder schaamrood op de wangen, 3 maand voor de verkiezingen de eerste spadesteek mocht geven voor de bouw van het nieuwe politiekantoor. Zonder schaamte wetende dat zonder politieke koppigheid het gebouw er al lang had kunnen staan indien de inbreng van Open Vld niet genegeerd zou geweest zijn.

Open Vld voorstel was beste van vergelijkende studie: Maar er kwam pas schot in de zaak toen consultant Henk Vincent (AdVizie) werd ingeschakeld. Die maakte een vergelijkend onderzoek, woog voor- en tegenargumenten af en bracht die overzichtelijk op de politieraad. Het voorstel van Open Vld dat eerst uit de studie verworpen was bleek inderdaad de beste, meest realistische en daarboven de goedkoopste keuze.

Open Vld is dan ook tevreden dat de bouw van het nieuwe politiehuis kan starten want al jaren werken de politiemensen in een gebouw en kantoor dat niet voldoet aan de minimumnormen als bewoning, laat staan aan de technische, veiligheids- en comfortvereisten van een politiekantoor.

Hoog bezoek! Niemand minder dan kersvers Europoldirecteur Mvr. De Bolle kwam naar Eeklo afgezakt en waagde zich met haar fijne damesschoentjes de werf op voor de eerste spadesteek. In haar speech benadrukte zij het belang aan comfort voor een goede werking van de politie. Zonechef Vanden Bossche is ook zeer tevreden en dankte de vele politiemedewerkers voor het vele geduld in de zoektocht naar een nieuw politiekantoor. "Dat de zoektocht zo lang duurde noemt ze zelf 'een geluk bij een ongeluk' want anders was het kantoor niet zo duurzaam en modern geweest. Een ietwat vreemde formulering maar misschien het enige en meest sprekende uitdrukking voor het politiek getouwtrek die de vertraging heeft veroorzaakt.

Open Vld is ondanks de decenniavertraging toch tevreden dat het vandaag zo ver is en hoopt binnen minder dan 2 jaar ook op de opening van het gebouw aanwezig te mogen zijn.

Uit de krant; Het nieuwe politiekantoor moet, na meer dan tien jaar (politieke) discussie, een eind maken aan de onwaardige omstandigheden waarin het huidige korps zijn werk moet verrichten.

Het ‘Witte Huis’ voldoet al een tijdje niet meer en een nieuwbouw was nodig. Verschillende plannen en sites passeerden de revue: de Lilan, de stationssite, de brandweersite, verbouwingen van het huidige gebouw,..., Maar er kwam pas schot in de zaak toen consultant Henk Vincent (AdVizie) werd ingeschakeld. Die maakte een vergelijkend onderzoek, woog voor- en tegenargumenten af en bracht die overzichtelijk op de politieraad.

Daaruit bleek dat de oplossing voor het probleem eigenlijk niet zover af lag, maar in de... achtertuin van het huidige politiegebouw op een lap grond tussen de Raverschootstraat en Tieltsesteenweg, waar voorheen Landgraaf was. En dan is het snel gegaan.

“We hebben de plannen voor het nieuwe politiekantoor voorgelegd aan de politieraad en het personeel van onze zone”, zegt zonechef Antoinette Vanden Bossche. “Het gebouw zal worden gerealiseerd door het Consortium Wyckaert-Beel, dat het haalde in de architectuurwedstrijd. De kostprijs bedraagt 7,8 miljoen euro en de werken zullen anderhalf kalenderjaar in beslag nemen. De bouwwerken kunnen starten eens we de bouwvergunning op zak hebben. We willen graag eind 2019 inhuizen, hier hebben we met zijn allen lang naar uitgekeken.”

Goed uitgeruste werkomgeving

“De uitgangspunten waren een mooie, goede uitgeruste werkomgeving voor de medewerkers en een modern politiehuis waar de burger zich welkom voelt. Het gebouw wordt uitgerust met veel technologische snufjes, is bijna energieneutraal en is voorzien van een arrestantencomplex dat voldoet aan de huidige wetgeving. Het gebouw telt drie bouwlagen waarvan één half-ondergronds. Bij het uittekenen van de plannen werd veel rekening gehouden met de veiligheid van zowel burgers als personeel.” (bron Nieuwsblad)

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder