Sla navigatie over

'Waze voor fietsers' gratis voor Eeklonaars

Met de fietsrouteplanner stel je zelf je routes samen. Je bepaalt zelf je startpunt, de afstand en de moeilijkheidsgraad en sluit voor wat toerisme en recreatie betreft perfect aan op het reeds bestaande route met fietsknooppunten.

Vandaag is de digitale fietsrouteplanner in een proeffase en wil de provincie en onze stad deze zo snel mogelijk aanbieden aan de bewoners van Eeklo. De stad Eeklo heeft in dit kader een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de provincie Oost-Vlaanderen om deze ook in Eeklo en voor Eeklonaars te ontwikkelen. De kostprijs voor de stad Eeklo is slechts € 1.600 per jaar maar zal, in real time, de best mogelijke fietsroutes uitdokteren voor om het even welke verplaatsing. Het gebruik voor Eeklonaars zal gratis zijn.

Om het project te schetsen kan je het een beetje de Waze voor fietsers in Eeklo en omgeving noemen. Uw gekozen traject wordt via lokale netwerken, fietssnelwegen en functionele fietsroutes berekend. Er wordt zelfs rekenening gehouden met wegenwerken onderweg. Het is dan ook de beste manier om innovatief en eigentijds te bouwen aan een (verkeers-)veilige stad om zo Eeklo meer (be)leefbaar te maken voor iedereen. In het bijzonder voor de fietser.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder