Sla navigatie over

één auto voor alle Eeklonaren!

Tussenkomst in de gemeenteraad; Beste collega's, Ik kan niet onder stoelen of banken steken dat ik fier ben dat we na de introductie van de Bleue bikes vorig jaar, die nu op volle toeren kan beginnen draaien nu de sleutelkluis geleverd is en dus 7op7 24op24 beschikbaar is, ook de introductie van Cambio-autodelen met vaste standplaats aan het Eeklose station mag aankondigen. Het zijn 2 belangrijke initiatieven die op vlak van mobiliteit kunnen bijdragen tot minder gebruik van de auto of autobezit voor wie daar bewust voor kiest. De stad heeft na een enquête in het Eikenblad waarop meer dan 50 Eeklonaars reageerden, alvast de nodige financiële middelen voorzien om de komende jaren beide initiatieven voldoende slaagkansen te geven. Het is nu aan de Eeklonaar om te tonen of zij deze minder-auto-stimulansen kans tot slagen geven door effectief gebruik zodat de financiële input van de stad jaar na jaar zal afnemen want, hoe meer dat de Cambio-autodelen-wagen zal gebruikt worden, hoe minder de stad zelf zal moeten betalen om het project in leven te houden en dat moet de bedoeling zijn.

Cambio, Autodelen wat is dat nu? Wel vanaf maart staat er op een vaste parkeerplaats aan het station een kleine wagen, Citroën C3, ter beschikking van onze bewoners maar ook van de pendelaars die aan het station, het knooppunt openbaar vervoer, een auto willen delen of huren. Cambio heeft haar eigen ledenbestand waartoe ieder zich kan aansluiten mits een maandelijks abonneegeld te betalen (vanaf 4 euro/maand). Wie over een lidmaatschap beschikt kan de wagen 24/24 en 7/7 reserveren via telefoon, internet of smartphone-app en op het gereserveerd tijdstip de wagen met zijn of haar lidkaart ontgrendelen. Eens in de wagen kan u de wagen starten met een pincode. Eeklo start met 1 wagen, afhankelijk van het succes kunnen meerdere wagens ter beschikking gesteld worden.

Het doelpubliek is ruim maar richt zich vooral naar de automobilisten die niet dagelijks de baan op gaan maar eerder occasioneel. Wie een wagen bezit moet daar voor betalen, zelf als hij stilstaat. Occasionele bestuurders doen dan ook profijt met Cambio autodelen. Cambio autodelen vindt je vooral in de grotere Vlaamse steden in Oost-vlaanderen spreken we over Oostende, Brugge, Roeselare, Kortrijk, Gent, St Niklaas, Dendermonde en dus binnenkort ook Eeklo. Van zodra de wagen in Eeklo beschikbaar zal zijn zullen wij ook infosessies voorzien om dit initiatief dichter bij de geïnteresseerden te brengen. Alle info over cambio wint u op www.cambio.be

Meer info vindt u op www.cambio.be of via link van persartikels hieronder vermeldt.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder