Sla navigatie over

350 bijkomende parkeerplaatsen aan de rand van Eeklo

2 nieuwe randparkings...

De parking voor zo’n 300 plaatsen toegankelijk via de Moeie wordt opengesteld voor gratis parkeren voor maximum 48 uur. De parking langs de zijde van de Kon. Albertstraat wordt gratis opengesteld als randparking met gebruik van blauwe parkeerschijf en maximum voor 3 uur (tussen 10 en 18 uur). Buiten deze uren is het parkeren onbeperkt in tijd.

De openstelling van deze parkings, dichtbij het centrum, is een goede zaak voor mensen die gratis willen parkeren terwijl ze iets meer tijd nodig hebben om hun boodschappen in het centrum te doen. Anderzijds biedt het ook een alternatief voor bewoners van de Kon. Albertstraat en omgeving die in betalende zone wonen.

Nu het ziekenhuis en haar activiteiten verhuisd is, wordt evaluatie gemaakt van de parkeerdruk en mobiliteit rond de oude site. Daar waar er vroeger op diverse straten rondom het ziekenhuis een verhoogde parkeerdruk was lijkt die nu aanzienlijk te zijn afgenomen en dat is ook een goede zaak voor de bewoners.

De openstelling is ten tijdelijke titel omdat de ziekenhuissite in de toekomst nieuwe bestemmingen krijgt. Open VLD is voorstander om de parking aan de zijde van de Kon. Albertstraat te behouden omdat het een typische locatie is voor een randparking wanneer men later het centrum binnenrijdt vanaf de aansluiting op de Ring thv de Tieltsesteenweg.
Ook bij de nieuwe ontwikkelingen die zich in de toekomst op de Hartwijk zullen ontwikkelen wil Open VLD voldoende mobiliteitsgaranties en voldoende parkeergelegenheid. Een nieuwe autoluwe wijk mag het uitgangspunt zijn als men daardoor de parkeerdruk op de omliggende straten niet verhoogd. Open VLD zal dan ook met grote belangstelling de verder gang zaken in dit dossier volgen.

De stad wijst erop dat de oude ziekenhuissite en de gebouwen in het bijzonder, onder bewaking staan met diverse technieken en van een bewakingsfirma en de politie.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder