Sla navigatie over

Opkomst participatiemoment herinrichting Markt is scheet in een fles

De opkomst voor de start participatiemoment voor de bewoners van de Markt was jammergenoeg niet meer dan een scheet in een fles.  Naast enkele gemeenteraadsleden en enkele handelaars kwam er zo goed als geen volk opdagen.  Jammer want het stadsbestuur had kosten noch moeite gespaard en kon een mooie informatiefilm presenteren. Aansluitend was er een infomarkt waar de aanwezigen hun ideeën kenbaar konden maken en zelfs zelf een plan van de Markt tekenen!

Was het publiek niet geïnteresseerd?

Waren ze niet uitgenodigd

of was de start van de participatie een foute keuze?

Geen volk... jammer, maar zoals een beetje voorspelbaar was...

Open Vld zag de bui al hangen, het stadsbestuur blijkbaar niet...  Een participatiemoment over zo een belangrijk dossier doe je niet in de sporthal.  Het participatiemoment had op de Markt moeten zijn, desnoods in een goed ingerichte tent met klank en lichtspel. Een participatiemoment inrichten zonder, of met teweinig promotie of een publiekstrekker is een verkeerde keuze vindt Open Vld, tenzij je natuurlijk wil dat er niet veel volk op je participatiemoment afkomt.  Bovendien waren de beschikbare tijdstippen totaal niet compatibel met de agenda van werkende mensen. (Lees ook Open Vld vindt participatiemoment te bekrompen).

Open Vld: "Nodig onze bewoners van de Markt opnieuw uit en organiseer uw participatiemoment in het middelpunt van onze stad!"

De nieuwe meerderheid lijkt de foute keuzes en gemiste kansen op te stapelen... Denken we maar aan de halsoverkop ingevoerde en terug afgevoerde toeristentaks, de herstelling van de Kaaistraat, het niet realiseren van de ondergrondse parking en nu een participatie zonder bewoners.  Ondanks dat er nog bijkomende digitale participatiemomenten gepland worden denkt Open Vld dat het best is dat de start van het participatiemoment wordt overgedaan en dat er nu wel een inspanning gebeurt om de bewoners van de Markt zelf te ontvangen op een bereikbare plaats in het hart van onze stad.

KLIK hier als je ook wil kennismaken met de plannen over de Markt.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder