Sla navigatie over

Prijzen sport gaan de hoogte in.

SMS-NVA-CD&V hebben een drastische verhoging van de sportaccommodaties goedgekeurd die de Eeklose clubs tot 12,5% per jaar meer zullen doen betalen.  Bovendien vindt de nieuwe meerderheid een nieuwe sportbelasting uit...

Open Vld is tegen deze sportclubbelasting en vindt de indexering vAN +12% teveel in één keer.  De sportclubs zullen deze prijzen moeten doorrekenen aan hun leden en dat in een periode van herstart na corona en in volle energiecrisis.  Open Vld vroeg de verhoging meer te spreiden in tijd en de clubs zo meer tijd te geven om zich aan te passen aan de nieuwe tarieven. 

NIEUWE BELASTING OP SPORTCLUBS: Elke sportclub moet 350 euro aan de stad betalen.

SMS-NVA en CD&V hebben ook een nieuwe belasting goedgekeurd.  Een belasting op sportclubs.  Een sportclub die reclame wil plaatsen (dragen?) of ruimte biedt aan sponsors moet vanaf 01/07/23 een bedrag van 350 euro per jaar betalen.  Open Vld protesteerde tegen deze nieuwe belasting omdat het niet aan de stad is om de sportclubs te belasten.  Het argument dat ze in de sportzalen nu een modern scorebord kunnen gebruiken, ook voor de reclame te projecteren is voor Open Vld geen argument.  Een sportpark zoals dat van Eeklo moet immers uitgerust zijn met de modernste technieken. 

NIEMAND WEER HOE VORK IN DE STEEL ZIT

Het was duidelijk dat niemand van de meerderheid echt wist hoe de vork in de steel zit.  De sportschepen beweerde dat je die 350 euro extra alleen maar moest betalen als je het scorebord gebruikt.  Maar het reglement zegt dat elke sportclub deze belasting moet betalen (zelf clubs die niet in de zaal spelen).  Of de belasting enkel om sponsorpanelen gaat of ook de clubs die met reclame op hun tenue spelen was evenmin onduidelijk.  Het enige wat men kon antwoorden is dat reclame in principe verboden tenzij men er blijkbaar voor betaalt.  De meerderheid schuift de hete aardappel door naar Farys die de exploitatie doet van de sportaccommodaties, maar daarmee neemt Open Vld geen vrede.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder