Sla navigatie over

Huwen in open lucht kost een centje

In Eeklo kan je nu ook al een tijdje kiezen voor een trouwpartij in openlucht, bvb in het parkje aan De Herbakker of het Canadapleintje. Buiten trouwen kost wel 300 euro extra, bovenop de gewone kosten van een burgerlijk huwelijk. Wie dus op zaterdag in Eeklo in openlucht wil trouwen, betaalt al snel 500 euro. En dat schrikt duidelijk af want er waren dit jaar nog geen kandidaten.

OPEN VLD vindt de mogelijkheid tot buitenhuwelijken een mooi initiatief maar betreurt dat dit (veel) extra geld moet kosten. Deze prijssetting van de nieuwe meerderheid (SMS-NVA-CD&V) is te duur en voor mensen die het iets moeilijker hebben zelf overdreven hoog.  Maar het voorstel van Open Vld voor halvering van de prijs werd niet goedgekeurd in de gemeenteraad.  Een gemiste kans vindt Open Vld.  Ook het voorstel om de binnentuin van het stadskantoor als locatie in te richten werd niet weerhouden en was misschien een beter idee dan naast de bouwwerken van het te renoveren Cultuurcentrum.  Lees daarover onze eerdere post.

Nieuwe meubilair!

Omdat het prijsverschil toch ook wel merkbaar mag zijn bestelde de stad nieuw meubilair en werden de locaties ingericht met bankjes in een duurzame, houten constructie met beplanting. Terug een fantastisch idee en niets staat nu nog de eerste reservatie voor een buitenhuwelijk in de weg... Of toch?

De stad verkoopt het zo; "een ideale setting is verborgen in de schaduw van het stadhuis, het Canadaplein. De andere locatie is een idyllisch plekje gelegen in de schaduw van een lindeboom, op het pleintje tussen de bibliotheek en het cultuurcentrum" waar men momenteel bezig is met de afbraakwerken...

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder