Sla navigatie over

Fietsleasing voor stadspersoneel

Het is goed vast te stellen dat een aantal dossiers van in de vorige bestuursperiode met Open Vld aan het roer wel nog uitgevoerd worden.  Een daarvan is een mogelijkheid tot fietsleasing voor alle stadsmedewerkers. Een fiets ter beschikking tegen uitzonderlijk fiscaal voordeel.

FIETSLEASING VOOR PERSONEEL

Dankzij de nieuwe wetgeving kunnen medewerkers van ons lokaal bestuur nu een fiets naar hun wens leasen. Het besluit van de Vlaamse regering van 12 maart 2021 maakt voor mogelijk voor onze medewerkers om hun eindejaarstoelage fiscaal voordelig in te ruilen voor een fietsleasingpakket met alles erop en eraan.

Vorig jaar werd reeds bekend gemaakt door Veneco dat het lokaal bestuur Eeklo, samen met 14 andere steden en gemeenten, de handen in elkaar zal slaan met fietsleasemaatschappij Cyclis. Vandaag de dag zal het lokaal bestuur Eeklo één van de eerste besturen zijn die de medewerkers effectief op de (lease)fiets zal zetten.

Alle medewerkers van het lokaal bestuur krijgen de kans om een fiets binnen hun budget te leasen vanaf januari 2023. Op deze manier wil het lokaal bestuur Eeklo het eigen personeel stimuleren om een voorbeeld te zijn als het op duurzame mobiliteit aankomt.

De fiets heeft, o.m. door de komst van de e-bike, een steeds belangrijkere plaats gekregen in ons verplaatsingsgedrag: gezond, goedkoop en milieuvriendelijk, zonder parkeerproblemen en stresserende files. Fietsen van en naar het werk wordt nu echt zo comfortabel mogelijk gemaakt door de leaseformule, letterlijk en figuurlijk op maat gemaakt voor ieder personeelslid. 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder