Sla navigatie over

Eeklo: Dossierstilstand leidt tot nervositeit

Het was de laatste weken niet uit het nieuws.  De nieuwe meerderheid SMS-NVA-CD&V krijgt serieuze kritiek te slikken.  Na een jaar besturen lijken alle grote dossiers stilgevallen en sparen de gemeenteraadsleden van oppositie maar ook hun eigen raadsleden uit de meerderheid niet.  Zo nam het SMS-bestuur van burgemeester Vandevelde zelfs ontslag vanwege ontevredenheid met het beleid. Ook Open Vld bevestigt dat opgang zijnde dossiers niet beheerd worden zoals het zou moeten zijn met alle gevolgen van dien.

Gemeenteraad 28 november.

Vraagstelling Open Vld: Hoe zit het met ontwikkeling sites Hartwijk en Paterskerk

We weten nu al dat deze meerderheid eraan denkt om de bouw van een publieke centrumparking te verplichten in de bouwvergunning van de nieuwe Decorasite.  Is deze bewering van de bevoegde schepen ondertussen al eens gescreend op juridische haalbaarheid? Hoe reageert de promotor op dit nieuws? Het zou mij vreemd lijken dat een promotor die een grote meerwaarde kan betekenen in ons centrum het stadsbestuur ook nog eens een publieke parking cadeau doet. Hoe gaat dit schepencollege om met de kritiek van de Economische Raad?

 Wat is ondertussen de stand van zaken als het over de ontwikkeling van de Paterskerksite gaat? Wat is de eigenlijke beleidsvisie van de huidige meerderheid? Maken we nog kans om de 2,8 mio euro aan Vlaamse subsidies binnen te halen en aan welke beleidsdaden mogen wij ons de komende maanden verwachten? 

Tot slot staat er daar nog een site te vergaan in het onkruid… De Hartwijk; wat is de vooruitgang in dit dossier en waarom komen er geen dossiers of informatie naar de gemeenteraad?

Open Vld vreest dat deze dossiers niet van de grond komen omdat er geen gelijkgezinde visie is binnen de meerderheidspartijen en vraagt om snel de violen te stemmen zodat Eeklo terug kan inzetten op de toekomst.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder