Sla navigatie over

Goed nieuws! Open Vld is tevreden dat de Zonneheembusjes 'Vervoer op Maat' zeker nog blijven bollen tot 2025 en krijgt van de Vlaamse regering nog elk jaar 30.000 euro subsidie voor deze dienstverlening! In de toekomst zal het flex+ vervoer (voorzien in het decreet basisbereikbaarheid) een aanbesteding van alle vervoer organiseren en dat zou wel eens het einde van de Eeklose dienst Vervoer op Maat kunnen betekenen zoals deze vandaag bestaat.  Zoals het er nu voorstaat is er nog steeds toekomstperspectief voor Vervoer op Maat met uitvalsbasis Zonneheem.

In 2021 besliste het toenmalig schepencollege al eens de dienstverlening verder te zetten tot eind 2022 met gelijke personeelsinzet (1,5 WE chauffeur) maar de Vlaamse overheid wilde nu bevestiging dat omwille het uitblijven van de uitrol Diensten Aangepast Vervoer de stad de dienstverlening zoals vandaag wil verderzetten. En dat zal Eeklo zeker doen want we moeten de meest kwetsbare personen maximaal beschermen en ervoor zorgen dat iedereen mobiel is en blijft. Zo verzekeren we de mobiliteit en bereikbaarheid!

 foto: inhuldiging 2 nieuwe busjes in 2018. Meer info over Vervoer op Maat Zonneheem.

Het project ‘Vervoer op maat’ zorgt er voor dat mindermobiele senioren toch nog uit hun huis kunnen komen, zo beschikken de busjes over een lift voor rolstoelers. In 2000 werd de ‘taxidienst’ gestart, en in 2004 werd het eerste busje gekocht. In 2018 werden 2 nieuwe moderne busjes gekocht waarmee soms 90.000 km/jaar taxidienst verzorgd wordt in Eeklo, goed voor bijna 7000 ritten per jaar (2017).  De laatste jaren waren er minder ritten vanwege de gekende corona-toestanden.

Wat 2025 zal brengen is nog koffiedik kijken maar verwacht wordt dat het vervoer duurder zal worden en mogelijks een andere uitvalsbasis krijgt. Ook het sociaal tarief is momenteel niet opgenomen in het nieuwe decreet maar wat niet is kan nog komen...  

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder