Sla navigatie over

Veilig naar school

VEILIG NAAR SCHOOL

Op 1 september 2022 gaan de scholen terug open, met heel wat bijkomend verkeer tot gevolg. Om het school-woonverkeer veilig te laten verlopen zet het stadsbestuur in op sensibilisering.

Ten eerste moeten de spandoeken ‘Veilig Naar School’ aan de schoolpoorten alle weggebruikers er attent op maken dat veel jongeren terug de weg opgaan.

Daarnaast vindt van 16 tot 22 september 2022 de week van de mobiliteit plaats, waarbij alle lagere scholen op vrijdag 16 september de STRAPdag houden. Op die dag worden alle leerlingen (en ouders) aangemoedigd om al stappend of al trappend naar school te komen. Dit is niet alleen leuk, maar ook gezond en goed voor het milieu. Het nodige materiaal wordt aangekocht door de stad Eeklo. Daarbij wordt er aandacht geschonken aan het belang van het dragen van een fluohesje, het opzetten van een fietshelm en het beschikken over een goede, veilige fiets.

Verder zullen er in de loop van het schooljaar mobiele tekstkarren in de schoolomgevingen worden geplaatst, om bestuurders te waarschuwen dat ze een schoolomgeving binnenrijden.

Andere maatregelen ter bevordering van een verkeersveilig schoolgaan:

  • Politietoezicht, gemachtigde opzichters en de gemeenschapswacht houden een oogje in het zeil.
  • De stad Eeklo zorgt er voor dat de fietspaden op de schoolroute netjes zijn en dat de wegmarkeringen in de schoolomgeving duidelijk zijn.

Ondertussen maakt het stadsbestuur met het studiebureau plannen op om ook de infrastructuur in de schoolomgevingen veiliger te maken zoals onder andere de omgeving Eikelstraat en N9 – Oostveldstraat oversteekplaats.

Daarnaast worden er bij de Vlaamse overheid projecten ingediend bij het Kopenhagenplan om het fietscomfort te verbeteren en de verkeersveiligheid te verbeteren door onder andere de fietsoversteekplaatsen veiliger te maken en de infrastructuur te optimaliseren. Het gaat om ongeveer 15,6 kilometer fietsinfrastructuur voor een budget van 1.916.000 euro. Eeklo krijgt van de Vlaamse overheid een maximale subsidie van 481.623,34 euro.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder