Sla navigatie over

Veerkracht

WEEK VAN DE VEERKRACHT: SPREUKENWANDELING EN WORKSHOPS

De eerste 10 dagen van oktober vindt de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ plaats. Een initiatief dat mentaal welbevinden in de kijker plaatst. Dit jaar staat in teken van ‘kracht’ en dat willen we ook in het Meetjesland onder de aandacht brengen. In Eeklo kan je tijdens de week van de veerkracht deelnemen aan de volgende initiatieven:

Een spreukenwandeling

De Plek, Stad Eeklo, Logo Gezond+ en Eerstelijnszone Meetjesland organiseren een spreukenwandeling van 1 tot 10 oktober. Op verschillende plaatsen in Eeklo worden er verschillende veerkrachtige spreuken op ramen geschreven. Aan de hand van een kaart kan je zelf je wandeling uitstippelen om de spreuken te gaan ontdekken. Je start de wandeling waar je zelf wil, en je bepaalt ook zelf de afstand. Wil je alle spreuken ontdekken? Dan zorgt dit voor kilometers wandelplezier in Eeklo!

7 Spreuken bevatten een groene letter(s) waarmee je een woord kunt vormen. Stuur dit woord door via www.eeklo.be/spreukenwandeling en maak kans op een Eeklobon ter waarde van € 25!

Stress en tegenslag maken deel uit van ons leven en kunnen je soms serieus uit evenwicht brengen. Veerkracht is het vermogen om terug te veren na tegenslagen en je aan te passen aan stress of negatieve veranderingen. Je kan je veerkracht voor een stuk zelf versterken, maar ook de mensen rondom jou spelen hierin een rol. We hebben allemaal nood aan verbondenheid en erkenning. Jouw betrokkenheid bij anderen kan wonderen doen voor hun veerkracht!  Dus wandel mee en laat je inspireren door de veerkrachtige spreuken in jouw stad.

Workshops voor jongeren

De Plek organiseert van 3 tot 7 oktober volgende workshops voor jongeren tussen 15 en 30 jaar: mediteren, technieken om zich te ontspannen, expressionistisch schilderen, drummen op olievaten en taekwondo.

Sessies rond zelfzorg en veerkracht voor jeugdwelzijnswerkers


Net buiten de week van de veerkracht, maar zeker het vermelden waard!

Een tweetal keer per jaar organiseert de Stad Eeklo, in partnerschap en onder voorzitterschap van Uit De Marge, een jeugdwelzijnsoverleg. Medewerkers uit het (zeer) brede jeugdwelzijnswerk Eeklo worden dan uitgenodigd elkaar te leren kennen, te signaleren, te brainstormen en elkaar te informeren …

Op 20 oktober vanaf 13 uur komt het jeugdwelzijnsoverleg opnieuw samen voor een leernamiddag rond het thema zelfzorg en veerkracht. Dit omdat de laatste jaren uitdagend waren als jeugdhulpverlener. Er zullen workshops zijn rond grenzen bewaken, burn-out vermijden, spelen met veerkracht, ademhalen en powerdance. Er is ook een fietstocht langsheen volgende organisaties: PZ Sint-Jan, De Sleutel, Timanti en Kadee-Tournesol.

Inschrijven kan via www.eeklo.be/sessies-jeugdwelzijnswerkers.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder