Sla navigatie over

VDAB en Stad Eeklo werken samen aan werk

VDAB ondersteunt bedrijven uit de regio om potentiële werknemers op te leiden, onder meer door ‘Individuele Beroepsopleidingen’ (IBO) op te starten. Een IBO is een VDABopleidingscontract waarbij een werkgever zijn ideale werknemer kan vormen door hem/haar zelf op te leiden. ‘Meer dan 70% van de opgestarte IBO’s eindigt ook in een vast contract. Dat is een positieve evolutie: opbouwen van ervaring werkt dus echt.

Mensen leren een job op de werkvloer, onder begeleiding van een medewerker van het bedrijf en dat biedt mogelijkheden voor onze werkzoekenden om een andere weg in te slaan’, vertelt Griet De Wilde, teamleider VDAB Eeklo.

VDAB ondersteunt bedrijven in het vinden van de juiste kandidaat. Dat doet VDAB door dagdagelijks werkzoekenden te screenen, oriënteren en op te leiden naar een passend (knelpunt)beroep. ‘De samenwerking met VDAB verloopt zeer vlot! En dit in twee richtingen. VDAB brengt kandidaten aan, maar we krijgen ook ondersteuning voor kandidaten die we zelf selecteren. We kloppen regelmatig aan bij VDAB, vertelt Daphné Aers, zaakvoerster TNS Eeklo . VDAB selecteert gericht kandidaten en organiseert regionale jobdagen waar werkgever en werkzoekende elkaar ontmoeten. Dit alles in nauwe samenwerking met de stad Eeklo en partners. Zo brachten we tijdens de jobdate ‘proper opgeleid’, op 17 maart jongstleden, 12 werkgevers uit de streek in contact met 24 regionale kandidaten ‘particuliere schoonmaak’.

De cijfers die u de komende dagen in de krant zult lezen liegen er niet om. De stijgende werkloosheid van de laatste jaren heeft een ommekeer gemaakt en resulteert in het feit dat meer mensen aan een baan geholpen worden dankzij een gestructureerde aanpak. Het werk is nog belange niet af maar de ommekeer toont dat Eeklo de goede weg op gaat.

Zo krijgen 100 Eeklose jongeren (-25 jaar) in 2016 een intensieve begeleiding naar werk. Tijdens deze begeleiding krijgt de jongere gericht sollicitatie-advies en wordt er intensief gezocht naar passende vacatures. Mist de jongere nog bepaalde vaardigheden dan kan de jongere een (modulaire) beroepsopleiding volgen bij VDAB of één van de partners of ervaring opdoen op de werkvloer via werkplekleren. Ook voor +25-jarigen gaan wij op zoek naar een passend aanbod.

Mensen met een arbeidsbeperking verdienen ook kansen Samen met de welzijnspartners zoeken Stad Eeklo en VDAB voortdurend naar oplossingen om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. Ook voor werkgevers die een persoon met een arbeidsbeperking willen aanwerven staan we klaar met persoonlijke en financiële ondersteuningsmaatregelen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder