Sla navigatie over

Subsidies voor kernversterking

OPEN VLD EEKLO: "Blij dat dit initiatief door Open Vld gelanceerd in vorige bestuursperiode ook nu wordt verdergezet."

NIEUWE KERNVERSTERKENDE PREMIES IN EEKLO

We zijn nog maar net aan het einde van de subsidieronde 2017-2021 en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen kondigt al een nieuwe mogelijkheid tot kernversterkende premies aan. Stad Eeklo laat deze mogelijkheid niet liggen en roept de Subsidies Kernversterkende premies 2.0 in het leven.

Deze premies bieden de eigenaars van handelspanden in het kernwinkelgebied de kans om te investeren in hun pand, en om voor verbouwingswerken tot wel 60% van hun investering - met een maximum tot 10.000 euro - in subsidies terug te krijgen. Hiervan wordt de helft van de subsidie uitbetaald door VLAIO, de andere helft door de stad Eeklo.


Niet alleen renovatiewerken, maar ook werken in het kader van duurzaamheid en vergroening komen in aanmerking voor subsidies. Zo worden onze ondernemers ondersteund in hun zoektocht naar duurzamere energievoorzieningen voor hun pand en kunnen ze hun handelsruimtes vergroenen waarmee ze de beleving voor hun klanten naar een niveau hoger tillen.

De kernversterkende premie kan worden aangevraagd vanaf 1 oktober 2022. Deze datum is niet willekeurig gekozen. Stad Eeklo werkt aan een groot pakket maatregelen die de Eeklose handelspanden moet doen herleven. Dit pakket, waar de kernversterkende premies toe behoren, zal worden gelanceerd in oktober 2022.

Lees ook de tussenkomst van Open Vld in de Eeklose gemeenteraad.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder