Sla navigatie over

Subsidie voor bestickering van leegstaande handelspanden...

Economische Raad: De stad Eeklo beseft dat de toenemende leegstandsproblematiek om oplossingen en een aangepaste aanpak vraagt. Onder impuls van de Economische Raad en in de aanloop naar de opmaak van een strategisch commercieel plan wordt alvast niet gewacht om het straatbeeld een positieve impuls te geven. "Zo een bestickering van de leegstaande handelspanden leidt ertoe dat de beeldkwaliteit verbetert en dat de betrokken panden sneller een nieuwe eigenaar vinden." zegt voorzitster van de Economische Raad Nicole De Munter.

De stad voorziet een tussenkomst in de helft van de kosten voor bestickering met een maximum van 200 euro per pand. De subsidie is mogelijk dankzij een tussenkomst van de provincie Oost-Vlaanderen.

Bij de subsidie hoort ook een reglement, de voornaamste voorwaarden vindt u hieronder;

Stickers worden aangebracht over de volledige vitrine van leegstaande gelijkvloerse handelspanden in de centrumstraten. De vastgoedmakelaar/eigenaar bestelt zelf de raamsticker bij zijn leverancier en laat het aanbrengen ervan over aan zijn leverancier De nadruk van de sticker mag niet ‘te koop of te huur’ zijn maar brengt een positief beeld van Eeklo of een ludiek beeld op de voorgrond; de info ‘te koop/te huur’, naam vastgoedmakelaar/eigenaar, telefoon, … worden in het kader verwerkt Het ontwerp wordt via de dienst lokale economie aan het CBS voorgelegd; het college beslist binnen 7 dagen over het ontwerp Het logo van de provincie Oost-Vlaanderen en van dienst economie van de stad Eeklo wordt tevens in het kader vermeld De stad komt - op voorlegging van de factuur - tussen voor de helft van de kosten met een maximum van € 200 per pand In het kader moet het logo van de provincie Oost-Vlaanderen en het logo van de stad Eeklo vermeld worden.

We kijken alvast uit naar de eerste initiatiefnemers!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder