Sla navigatie over

Strategisch Commercieel Plan goedgekeurd

STAD EEKLO STREEFT NAAR BETER DETAILHANDELSBELEID MET STRATEGISCH COMMERCIEEL PLAN

Stad Eeklo heeft 15 doelstellingen vooropgesteld om de detailhandel in de stad te ondersteunen. Eeklo gaat onder meer de strijd aan tegen leegstaande handelspanden.

De 15 doelstellingen zijn opgenomen in het Strategisch Commercieel Plan, dat werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 28 november 2022. De dienst Lokale Economie stelde het meerjarenplan op met advies en input van de Economische Raad.

Het Strategisch Commercieel Plan vormt de leidraad van een efficiënt detailhandsbeleid voor de komende jaren. Een bloeiende detailhandel en een sterke lokale economie zorgt immers voor beweging, beleving en sfeer.

De stad gaat daarom ook de strijd aan tegen leegstaande handelspanden. Eigenaars kunnen hun handelspand activeren door gebruik te maken van renovatiepremies, een andere invulling te geven aan hun handelspand of een pop-up te starten. Stad Eeklo zet op die manier in op heractivatie van leegstaande handelspanden. Langdurige leegstand zal tegelijkertijd meer worden belast.

Verder wil Eeklo startende ondernemers aantrekken en volop ondersteunen. Zo zullen pop-up handelszaken worden aangemoedigd om door te groeien naar een vaste winkel door middel van een doorstartpremie.

Schepen van Lokaal Ondernemen Hilde Lampaert : “Eindelijk hebben we een Strategisch Commercieel Plan en kunnen alle actoren samenwerken aan de realisatie van een sterke en bloeiende detailhandel. De lokale economie is het hart van onze stad: van beleving, dynamisme en sfeer. We hebben mooie handelszaken, we kunnen starters een mooie toekomst bieden, we kunnen aan onze stad uitstraling geven. Ik geloof 100% in de commerciële troeven van onze stad. Leegstand is echter een probleem maar problemen zijn er om aangepakt te worden. De belasting op leegstand is een noodzakelijk kwaad en ik wil echt samenwerken met eigenaars van leegstaande winkelpanden. Ik kan dat echter niet alleen: ik reken daarvoor ook op stadsontwikkeling en Erfgoed. In ons kernwinkelgebied wordt ondernemerschap al te dikwijls aan banden gelegd door over-reglementering. Samen denken over de toekomst van ons handelscentrum is samen gaan voor een welvarende en boeiende stad. Het verleden heeft zijn verdiensten maar de toekomst is aan ons.”

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder