Sla navigatie over

Strapdag komt er aan...

STRAPDAG: AUTOLUWE SCHOOLDAG IN EEKLO

Op vrijdag 16 september 2022 gaan we “Samen sterk strappen” op de 16de STRAPDAG!

De Strapdag is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel plaatsvindt op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit (van 16 tot 22 september). Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft aan de kant staan met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg.

Op de Strapdag komen elk jaar duizenden kinderen te voet of met de fiets naar school. Ook steps, rolschaatsen of zelf gocarts zijn dan extra populair! Kinderen vinden stappen en trappen een leuke manier om naar school te komen. Het is bovendien gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer rust en veiligheid aan de schoolpoort.

In Eeklo doen bijna alle lagere scholen mee aan de Strapdag. Stad Eeklo wil de kinderen en ouders stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Op die manier werken we aan meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Het thema dit jaar is ‘solidariteit’.

Als Octopusgemeente steunt stad Eeklo de scholen op het grondgebied. Scholen ontvangen een mooi materialenpakket om aan de slag te gaan met de Strapdag en andere campagnes van het Octopusplan. Met de jaarlijkse Strapdag wil Eeklo duurzame mobiliteit stimuleren en werken aan verkeersveilige schoolroutes.

De lagere scholen organiseren op deze Strapdag tal van activiteiten op straat en in de schoolomgeving. Zo organiseert leefschool Het Droomschip een fietsparcours voor kinderen in de Galgenstraat. Kom zeker een kijkje nemen op de middag!

De Strapdag is een campagne van het Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw), een organisatie die werk maakt van kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer. Meer info op www.octopusplan.info.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder