Sla navigatie over

Stadsbestuur gaat voor nog meer veiligheid in Eeklose woonstraten.

Meer fietsstraten

Een fietszone is een aaneenschakeling van fietsstraten. In fietsstraten mogen de fietsers, de bestuurders van rijwielen of speed pedelecs de ganse breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze slechts opengesteld is in hun rijrichting en de helft van de breedte langs de rechterzijde indien de rijbaan opengesteld is in beide rijrichtingen. Motorvoertuigen hebben toegang tot fietsstraten. Zij mogen de fietsers evenwel niet inhalen. De snelheid mag in een fietsstraat nooit hoger liggen dan 30 kilometer per uur.

Dit jaar nog krijgt de fietser voorrang in de Raamstraat – Melkerij – Kerkstraat – Markt van huisnummer 2 tot 16 – Moeie – Zuidmoerstraat – Kaaistraat – Visstraat – Krügerdomein – René Vermaststraat - Kerkhofweg en Roze tussen Rabautstraat en Burg. Lionel Pussemierstraat (gedeelte beperkt éénrichtingsstraat). Met deze uitbreiding zijn er 4 km fietsstraten meer.

Meer zone-30

De woonstraten aan de noordkant van N9 hebben al geruime tijde een zone-30. De woonstraten ten zuiden van N9 worden nu ook opgenomen in een zone-30: Blakstraat, Galgenstraat, Burg. L. Pussemierstraat, Roze (uitgezonderd gedeelte beperkt éénrichtingsverkeer), Sportlaan, Eikelstraat, Olmenstraat, Hazelaarstraat, Weversparkje, Weversstraat, Schietspoelstraat, Snuifmolenstraat, Berkenstraat Zandstraat, Broeders van Liefdestraat, Blekerij, Ganzepoel, Raashekke, Burggravenstraat, Kloosterakker, Kloosterdreef (waar toegang coltd en klooster is, heeft 1 bewoond adres, Engelendale, Leikensweg tussen Zandstraat en Hendrick Consciencestraat, Euerardstraat, Jan Breydelstraat, Pieter De Coninckstraat, Hendrik Consciencestraat, Gulden Sporenstraat en het deel van de Dullaert voorbij de zone-30 schoolomgeving, Hospitaalstraat, Schaperijstraat, Klinkaartstraat, Spoorwegstraat, Beneluxstraat, Euromarktstraat, Schaapsdreef, Albrecht Rodenbachstraat, Hugo Verrieststraat, Guido Gezellestraat, Aimé De Raedtstraat, Lekestraat, Kottemstraat, Zwembadstraat, Tennisstraat, Hoge Bosstraat tot bebouwde kom, Pieter Ecrevissestraat, Bagnolsstraat, Braunfelsstraat, Newburystraat, Oude Gentweg tussen Spoorsingel en Spoorwegstraat.

Met de uitbreiding van zone-30 ofwel 16.5 km wil de stad de zachte weggebruiker meer ruimte en veiligheid geven.

Er komt ook een nieuwe zone-30 in de Boelare, ter hoogte van de nieuwe school “De Kleine Helden”, zo moet ook de oversteek voor voetgangers en het fietspad aan de overweg een stuk veiliger worden.

Voor stadsbestuur is veiligheid een prioriteit.

Het stadsbestuur maakt van verkeersveiligheid een prioriteit en wil in de aanloop naar de schoolstart nog meer veiligheidsmaatregelen realiseren. Maar voor de echte verkeersveiligheid rekenen we natuurlijk ook op het gezond verstand van ieder die zich op de openbare weg begeeft. Want alleen samen kunnen we het veiliger maken!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder