Sla navigatie over

Power up, strijd tegen energiearmoede in Eeklo

POWER-UP PROJECT

Eeklo zet stappen om de elektriciteitsfactuur voor zijn inwoners structureel te verlagen via het Europese project Power Up.

Via dit project wil de stad duurzame, coöperatieve energie toegankelijk maken voor iedereen in Eeklo, ook voor gezinnen met een beperkt budget. Deze energie is vaak de goedkoopste stroom op de markt maar tot nu toe enkel toegankelijk voor wie een aandeel in een coöperatie kan betalen.

We geven dit initiatief in het najaar verder vorm samen met inwoners van Eeklo die risico lopen op energiearmoede. Tijdens zes workshops werken we samen aan een laagdrempelige manier om coöperatieve energie aan te bieden aan de inwoners van Eeklo. 

Na de workshops gaan we aan de slag met de resultaten om het project zo snel mogelijk te lanceren.

‘In het kader van het Europees subsidieproject Power Up, dagen we onszelf uit om innovatieve manieren te bedenken om de energiefactuur naar beneden te halen. In tijden van energiecrisis is dat uiteraard cruciaal. Dit kan ook voor mensen met een beperkt budget. In het najaar bieden we workshops aan om dit verder uit te werken met de doelgroep.’

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder