Sla navigatie over

Open Vld vindt participatiemoment herinrichting Markt te bekrompen

Participatiemoment zonder keuzes moet keuze van meerderheid bevestigen

De nieuwe bestuursmeerderheid zonder Open Vld neemt drastische beslissingen... De Markt wordt volledig parkeervrij en autoluw maar de beloofde (ondergrondse) centrumparking komt er niet want die zou te duur zijn.  Ook de bevolking mag participeren in die beslissing maar veel keuzes zijn er niet meer want de meest ingrijpende keuzes zijn al bepaald.  Het participatiemoment op 13 oktober lijkt dan ook meer op een verplicht nummertje om de keuzes die SMS, NVA en CD&V al maakten te bevestigen met een zogezegd participatiemoment.  De tekening is gemaakt, de Eeklonaar kan nog kiezen tussen groen, groener of groenst. 

Open Vld vindt dit dan ook alles behalve een participatiemoment.  De meerderheid duwde de Eeklonaar eenzijdig in een verhaal waarin nog weinig geparticipeerd kan worden. De keuzes zijn gemaakt; geen parkeerplaatsen meer op de Markt en geen ondergrondse parking. Hoe wil men op die manier het economisch leven in ons centrum voor de komende decennia veilig stellen? Open Vld vindt dan ook dat alleen de bouw van een centrumparking een nieuwe boost en toekomst kan geven aan onze stad; zowel voor de handelaars, horeca, bezoekers als bewoners.

Het participatiemoment mikt ook op een specifiek deel van de bevolking zo lijkt. Met een sessie om 13u30, 15u00, 16u30 en 18u00 lijkt het of de werkende Eeklonaar niet welkom is. De organisatie lijkt meer op een repeat-show die elke anderhalf uur wordt afgespeeld.  

Geen ondergrondse parking, wel een parkeervrije Markt.

Het blijft uitkijken naar de reactie van de handelaars en horecazaken op de Markt en in het centrum.  Het is onduidelijk of op voorhand een advies aan de Economische Raad werd gevraagd en of de beslissing om geen centrumparking aan te leggen ook door hen gedragen wordt...  Het is nu of nooit, denkt Open Vld. De kans om een centrumparking te realiseren zal zich niet snel opnieuw voordoen. Binnen 10, 20 of 30 jaar zullen we dit jaar catalogeren onder 'de Eeklose gemiste kansen'.

Open Vld blijft ijveren voor het respecteren van gemaakte keuzes die reeds door de gemeenteraad werden goedgekeurd. Lees ook Geen ondergrondse parking voor Eeklo

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder