Sla navigatie over

Parkplein wordt onthard

WITTE WIJK KRIJGT KLEUR

Het hart van de Eeklose witte Wijk: het Parkplein, ligt er momenteel troosteloos bij: een stenen vlakte met wat uitgeleefde bomen.De wijk is ondertussen een gegeerd woonerf waarin zich meer en meer jonge gezinnen hebben gevestigd die hun woning duurzaam maken, verbouwen en aanpassen aan de moderne noden.Om de wijk ook een nieuw publiek leven te geven, besliste het stadsbestuur om te investeren in leefbaarheid en veiligheid.

Het centrale Parkplein wordt straks omgevormd tot een groene ruimte waar plaats zal gemaakt worden voor een aantal speelelementen en ontmoeting, zoals een petanqueveld, een speelse zitrand en klimbomen. Dit binnen een kader van fleurig groen. De sedert mensenheugenis bestaande basketring behoudt er zijn plaats.

Terzelfdertijd wordt het woonkarakter beklemtoond: er zal geen autoverkeer mogelijk zijn in de Parklaan ter hoogte van het Parkplein om het doorgaand verkeer te stremmen. Voor fietsers en voetgangers wordt dit een veilige doorgang.

Op die manier wordt het Parkplein echt een veilige ontmoetingsruimte voor groot en klein.

In een verdere fase wordt ook de toegang van de Witte Wijk langsheen de Kriekmoerstaat, ter hoogte van de Veldstraat en Tuinbouwstraat versmald. Op die wijze zal het woonkarakter van de ganse site andermaal geaccentueerd worden.

De werken die een paar maanden in beslag zullen nemen, starten op 26 september.

 

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder