Sla navigatie over

Open VLD wil stadswacht en betere opnet van het centrum in weekend

STADSWACHT of gemeenschapswacht

De aan te werven stadswachters moeten ingezet worden op verschillende doelstellingen. - Het publiek bewust maken van veiligheid en criminaliteitspreventie met folders, informatiesessies … - Burgers informeren zodat hun veiligheidsgevoel verzekerd is. - Problemen met de veiligheid, het milieu en het wegennet doorgeven aan de bevoegde diensten. - Automobilisten aanspreken over het hinderlijk of gevaarlijk karakter van verkeerd parkeren en hen bewust maken van het algemeen reglement. - Kinderen, scholieren, gehandicapten en ouderen helpen oversteken. - Vaststellen van inbreuken tegen de gemeentelijke reglementen (GAS) - Toezicht houden bij evenementen of activiteiten die georganiseerd zijn door de gemeente of een andere overheid. Ze zijn met andere woorden extra ogen en oren als het gaat om toezicht maar ook extra handen als het gaat om dienstverlening.

NETHEID in centrum tijdens weekend. Tijdens de week en bij activiteiten levert onze EEKLONET-ploeg goede resultaten. Zij zorgen ervoor dat onze stad dagelijks netjes onderhouden wordt wat soms een zeer ondankbare taak is want vele burgers hebben op dat vlak niet voldoende verantwoordelijkheidsgevoel.

Open VLD-schepen De Waele wil nu dat ook tijdens alle weekends van het jaar ons centrum en de Eeklose straten onderhouden blijven. Daarom komt er op vraag van De Waele ook een weekend-EEKLONET-ploeg. In eerste instantie wordt er aan gedacht een oproep te doen naar vrijwilligers die tegen vrijwilligersvergoeding op zaterdag en zondag een centrumronde willen opnemen. Dit zou een goede zaak zijn voor de netheid en aantrekkelijkheid van ons centrum want Eeklo leeft niet alleen tijdens de week maar ook tijdens de weekends!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder