Sla navigatie over

Open Vld wil Piaf-kaart langzaam uitdoven of terugbetalen

 

De meerderheid (SMS-NVA-CD&V) verklaarde eenzijdig en onwettig dat de Piaf-kaart niet meer te gebruiken is vanaf 2023.  Inderdaad onwettig want het betalen met Piaf-kaart staat nog steeds in het retributiereglement en is vandaag nog een geldig betaalmiddel. Iedereen die een boete kreeg voor het gebruik van de Piaf-kaart in januari 2023 moet deze niet betalen en indien betaald terugbetaald krijgen.

Het was Open Vld'er Christophe De Waele die de meerderheid al in november waarschuwde dat een wijziging van het reglement nodig was maar die kwam er ook in december niet.  De Piaf-kaart bleef dus geldig ook al gaf de SMS-schepen Marc Windey (voormalig rechter) de opdracht om retributies uit te schrijven.  Nu verschillende mensen klacht indienden én Christophe De Waele een formele vraag indiende moet de meerderheid erkennen dat zij onheus en onwettelijk gehandeld hebben.

Open Vld vraagt nu op 23 januari op de gemeenteraad dat de Piaf-kaart verder kan gebruikt worden tot het restsaldo opgebruikt is, ondergeschikt wil Open Vld zelf vragen om het restsaldo effectief terug te betalen aan de houders van een Piaf-kaart.  Het is evident dat het langzaam uitdoven geen negatief effect heeft voor de gebruikers noch voor de stad en de beste oplossing zou zijn.

Open Vld denkt dat het niet de bedoeling is dat het stadsbestuur als oplichter aanzien wordt en denkt dat de meerderheid beter het voorstel van Open Vld steunt en daarmee de Eeklonaars, de bezoekers aan onze stad, maar ook de Eeklose economie niet onheus behandelt.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder