Sla navigatie over

Open VLD wil meer controle op fietsverlichting

Alhoewel de politie van oordeel is dat "gezien het groot aantal fietsers die de controleposten zijn voorbijgereden deze morgen, kan men stellen dat slechts een beperkt aantal hiervan niet in orde waren." vindt Open VLD dat deze actie herhaald moeten want fietsers die onverlicht de baan op gaan maken zichzelf zeer kwetsbaar en dat moet vermeden worden.

Als ouders weten we dat we onze kinderen alle dagen moeten herinneren om veilig en zichtbaar de weg op te gaan en dat onze kinderen onze raad af en toe eens in de wind slaan. Daarom is het belangrijk dat ook scholen en politie hun verantwoordelijkheid opnemen en wie fouten maakt terecht wijst.

Open VLD deed onlangs nog een actie en deelde aan fietsers die niet voldoende verlicht waren fietslichtjes uit.
Daarbij werd vastgesteld dat er teveel fietsers in de fout gaan en daar moet aan gewerkt worden. "De politie doet terecht een gans jaar controle op automobilisten, maar ook controle op de uitrusting en attitude van fietsers is van belang als we een veilige verkeersomgeving willen creëren."
Op Facebook blijkt alvast dat veel mensen van oordeel zijn dat de actie van de politie, deze keer met het oog op meer veiligheid voor de fietsers, terecht en noodzakelijk is. Open VLD is het met die stelling eens en hoopt dat de politie ook in de toekomst focust op de veiligheid van alle weggebruikers.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder