Sla navigatie over

Open Vld Eeklo niet happy met keuze vaccinatiestrategie voor Eeklonaars

GEMAKKELIJKSTE KEUZE DIENT DE EEKLONAAR NIET Eeklo beschikt over een ouder en kwetsbaar publiek. Open Vld stelt vast dat hier gekozen is voor het gemak en niet voor de doelstelling zijnde zoveel mogelijk mensen, Eeklonaars, vaccineren. Anderzijds zal deze volksverhuis afhankelijk van de oproeping zorgen voor 200.000 tot 500.000 extra mobiliteitskilometers. Terwijl alle faciliteiten aanwezig zijn om de Eeklonaars te voet of met de fiets te bedienen in eigen stad. Wat Aalter en Evergem wel kan, wordt in Eeklo als problematisch ervaren. We begrijpen dat comfort van de centra een belangrijke factor is, maar we komen als Open Vld ook op voor het comfort van de Eeklonaar en de ambities die een centrumstad als Eeklo zou moeten vooropstellen.

TELEURGESTELD Navraag leert dat de burgemeester en de burgemeester alleen de macht heeft om deze locatie te bepalen, vandaar dat we teleurgesteld zijn dat wij als coalitiepartner daarover noch gehoord noch geïnformeerd zijn. We hebben deze beslissing moeten lezen in de krant en op Facebook.

IS DE AANGEKONDIGDE REGIOVORMING WEL DE JUISTE? De beslissing is nog pijnlijker als we weten dat we niet alleen onze stad, maar ook onze eigen Eerste Lijns Zone (ELZ) moeten verlaten die net opgemaakt werd om ons op medisch vlak de basisvoorzieningen te garanderen. Bovendien verlaten we ook het Meetjesland en nog erger onze provincie. Open Vld Eeklo heeft dus vragen bij de afbakening van de ELZ en de met veel beloftes aangekondigde regiovorming.

DUIDELIJKE COMMUNICATIE AUB Open Vld vraagt dan ook dat de burgemeester duidelijk communiceert dat dit geen beslissing is van de stad maar van zichzelf. Anderzijds hopen wij dat ondanks de onbegrijpelijke beslissing zoveel mogelijk Eeklonaars zich 2 keer aanmelden in Sijsele voor de vaccinatie. We hopen dat de oproeping gebeurt op adres en niet op leeftijd omdat dit voor de mobiliteit tienduizenden kilometers zal verschillen. We roepen hoe dan ook op om mee te werken en in te gaan op de uitnodiging tot vaccinatie.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder