Sla navigatie over

Open Monumenten 2022: Zaal Astrid Eeklo

OPEN MONUMENTENDAG OMD 2022: CINEMA ASTRID – DE NACHT VAN TOEN

Werkgroep Erfgoed, Landschap en Stadsvernieuwing (ELS) en Stad Eeklo organiseren op 11 september Open Monumentendag. Voor de gelegenheid zet een speciale locatie de deuren open: zaal cinema Astrid. Een stukje onroerend erfgoed dat bij heel wat mensen mooie herinneringen zal oproepen. 

Op de Open Monumentendag zullen de bezoekers volledig ondergedompeld worden in de sfeer van weleer. Tussen 10 uur en 18 uur zijn er doorlopend activiteiten voorzien. In de grote filmzaal wordt de film ‘Vera Cruz’ gespeeld. Daarnaast is er een tentoonstelling over de rijke geschiedenis van het gebouw en over de architect ervan, Geo Henderick. Verschillende gidsen zullen de bezoekers meenemen op een reis in de tijd en uitleg geven over de verschillende functies die het gebouw reeds heeft gehad.

Dit jaar staat het thema duurzaamheid centraal op Open Monumentendag, een bijzonder actueel thema binnen de erfgoedsector. Daarom wordt er een ideeënbox gelanceerd met de vraag: ‘Wat zou jij met den Astrid doen?’

Volledige programma

  • Erfgoedbar
  • Vertoning film ‘Vera Cruz’
  • Tentoonstelling ‘De Weeg’
  • Tentoonstelling architect Geo Henderick
  • Stand ideeënbox ‘Wat zou jij doen met de Astrid?’
  • Gidsbeurten

“Eeklo doet reeds voor de 34ste keer mee aan dit feest voor het onroerend erfgoed. Met cinema Astrid, de oudste en langst draaiende filmzaal van Eeklo (1908-1984) zal iedereen heerlijke herinneringen kunnen bovenhalen, aan de films die ze er zagen en met wie ze deze beleefden”


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder