Sla navigatie over

Nieuws over herstelling Eeklose zwembad.

GROEN LICHT VOOR HERSTEL VERBAUWENBAD

Sinds 1 december 2022 werden in het Verbauwenbad in Eeklo onder leiding van een gerechtsdeskundige diverse onderzoeken, boringen en tests uitgevoerd om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Nu het onderzoek is afgerond en het bad door de gerechtsdeskundige recent werd vrijgegeven, kunnen de herstellingswerken starten.

Op woensdag 22 maart wordt de werfzone op de parkeerstrook voor bussen opgebouwd, zodat de parking van het Sportpark zo weinig mogelijk hinder van de werken zal ondervinden. De aan- en afvoer van de werfmaterialen zal gebeuren via een ‘toegangsbrug’ op 4 meter hoogte tussen de parking en het zwembadraam.

Tijdens het plaatsen van de toegangsbrug zal een veilige omleiding voor voetgangers en fietsers worden voorzien. Daarna zullen de voetgangers en fietsers veilig onder de ‘brug’ door kunnen.

Ondanks de ingrijpende herstellingswerken blijven wij nog steeds streven naar een heropening van het bad in het najaar van 2023.

Schepen Michel De Sutter: “De onderzoeken naar de oorzaak zijn afgerond. De herstelwerken mogen en kunnen opstarten. Het aftellen kan beginnen!”


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder