Sla navigatie over

Nieuw politiekantoor afgewerkt eind 2019

Open VLD is tevreden dat er na 'lang nadenken' eindelijk een beslissing is genomen die tot resultaat leidt want een geschikte locatie vinden duurde langer dan goed was. Uiteindelijk werd gekozen voor de meest evidente locatie tussen Raverschootstraat en Tiettsesteenweg. De locatie die Open VLD al voorstelde meer dan 10 jaar terug maar toen niemand kon overtuigen.

Een jury selecteerde uit 10 ingestuurde projecten een winnaar die het nieuw politiekantoor mag bouwen. In de selectie was de bouwprijs (50%) maar ook de architecturale kwaliteit (30%) heel belangrijk.

Het bureau die de opdracht krijgt toegewezen is Consortium Wyckaert-Beel. De nieuwbouwprijs bedraagt 7,8 miljoen euro. De bouw zal 280 werkdagen duren dat is ongeveer anderhalf kalenderjaar. Maar eerst moet de bouwvergunning nog bekomen worden. In realiteit betekent dit dat de ingebruikstelling voorzien is eind 2019.

Het gebouw zelf is sober maar vooral functioneel. Het telt 3 bouwlagen waarvan 1 ondergronds waar de politievoertuigen beveiligd opgesteld kunnen worden en langswaar arrestanten binnengeleid worden. Het uittekenen van het plan was complex maar wel overwogen en resulteerde in een integraal ontwerp dat de goede werking van de politie moet verzekeren. Zo werd veel belang gehecht aan het looppad van de politieagenten om zo weinig mogelijk tijd te verliezen en praktisch te kunnen werken. De veiligheid van zowel burgers als politiemedewerkers staat over het ganse ontwerp centraal.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder