Sla navigatie over

Mathilde in het Meetjesland

BEZOEK HARE MAJESTEIT DE KONINGIN

We hebben het om praktische en veiligheidsredenen even geheim moeten houden, maar op woensdag 7 september 2022 bracht niemand minder dan Hare Majesteit de Koningin een bezoekje aan onze stad!

Ze kwam uiteraard niet zomaar langs. Onze koningin wordt immers in januari volgend jaar 50 jaar en wil van deze gelegenheid gebruikmaken om een positieve boodschap rond mentaal welzijn uit te dragen. Onder het motto “samen in beweging voor het mentale welzijn” kwam de koningin fietsen in het Meetjesland. In elke provincie zal er een dergelijke bewegingsactiviteit plaatsvinden.

De fietstocht in Oost-Vlaanderen liep grotendeels op het grondgebied van Eeklo, maar de deelnemers passeerden onderweg ook even in Kaprijke, Lievegem en Maldegem.

De tocht stond in het teken van ‘mentaal welzijn’ en ‘samen bewegen’. De Oost-Vlamingen die met de koningin meefietsten, werden dan ook in functie van dit thema gekozen. Het ging om:

  • medewerkers en jongeren van ESF-Project De Plek;
  • recreatieve G-wielrenners van vzw Anvasport;
  • deelnemers van het project ‘Stichting Brandwonden – Mont Ventoux’.

De fietstocht van 31 kilometer ging van start op het plein voor De Plek, een jeugdwelzijnswerking die rust, actie en ondersteuning biedt aan jongeren en jongvolwassenen.

Na 20 kilometer werd er even haltgehouden bij Provinciaal Domein Het Leen, om tot slot de tocht te beëindigen bij het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve, waar de fietsers getrakteerd werden op een lokaal hapje en drankje.

Een eer en een mooie belevenis voor onze stad! Een uitgebreid fotoverslag vind je zeer binnenkort op onze website.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder