Sla navigatie over

Lotjestour

MAAK KENNIS MET DE 37 LOTJES LANGS DE LOTJESTOUR

Vanaf 17 januari tot omstreeks midden 2024 gaan de 37 gekostumeerde Lotjes op tour en kan je ze langs een uitgestippelde wandel- en fietsroute bezichtigen bij Eeklose handelaars. De aangeklede beeldjes krijgen in samenwerking met de Economische Raad en KVVV-Eeklo een tijdelijke nieuwe stek, aangezien het stadhuis momenteel gerenoveerd wordt en hun vaste toonplaats niet toegankelijk is voor publiek.

37 prachtige kostuumpjes

Lotjen is een vrouwennaam, verkorting van Charlotte. In Eeklo is deze naam uitgegroeid tot een koosnaam voor een lieftallige vrouw. Op vraag van KVVV-Eeklo (Koninklijke Vereniging voor Volkscultuur) maakte beeldhouwster Jeannine Van Landschoot een beeldje van een naakte vrouw met kool, verwijzend naar de herbakkerslegende. Net als Manneke Pis in Brussel, wordt Lotjen ter gelegenheid van een mijlpaal bij een vereniging of groep, af en toe in een speciaal kostuumpje gestoken.

Uitgestippelde wandel- en fietsroute

Het originele bronzen beeldje staat op het marktplein, de andere aangeklede replica's staan normaal gezien tentoongesteld in het stadhuis. Omdat het stadhuis tot omstreeks midden 2024 gerenoveerd wordt, kunnen de beeldjes in tussentijd bewonderd worden bij onze Eeklose handelaars. Na enkele maanden komen andere handelaars aan de beurt en wordt de fiets- en wandelroute aangepast.

Zin gekregen om alle Lotjes te ontdekken?! Je herkent de deelnemende handelaars aan de Lotjes-sticker en bij elke deelnemende handelaar vind je ook de uitgestippelde route. Alle locaties en de route zijn ook raadpleegbaar via www.eeklo.be/lotjestour.

“Blij dat we met deze Lotjestour de rijke erfenis van de Herbakkerslegende met de KVVV en de Economische Raad aan een breed publiek kunnen laten zien alsook de talrijke dynamische Eeklose verenigingen letterlijk en figuurlijk in de etalage kunnen zetten.”

De Lotjestour is een initiatief van de Economische Raad en KVVV-Eeklo, in samenwerking met stad Eeklo.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder