Sla navigatie over

Kopenhagen

EEKLO KIEST VOLUIT VOOR DE FIETS

Naar het voorbeeld van de fietsvriendelijke Deense hoofdstad heeft de Vlaamse Regering een ‘Kopenhagen’plan gelanceerd: 150 miljoen euro subsidies voor steden en gemeenten die hun fietsinfrastructuur willen verbeteren: een duw in de rug voor een vernieuwde milieuvriendelijke en gezonde mobiliteit.

Het Eekloos stadsbestuur is op deze subsidietrein gesprongen en heeft een plan uitgewerkt om over het ganse grondgebied het comfort en de veiligheid van fietsers aanzienlijk te verbeteren.

Eeklo dient straks een ambitieus plan in voor een bedrag van 2.587.000 euro. Als dit het fiat krijgt van Vlaanderen worden daaraan 1.052.000 euro subsidies verbonden.

De ingediende projecten zijn:

Voor duurzaam en structureel onderhoud:

  • L. Pussemierstraat en Vlaspad: verbeteren van fietscomfort door klinkers te vervangen door asfalt
  • Vrombautstraat binnen de bebouwde kom: fietscomfort verbeteren en aansluiting met kruispunten veiliger maken
  • De landbouwwegen Waaistraat, Moerstraat en Boterhoek: toplaag verbeteren en aanbrengen van fietssuggestiestroken.
  • Met de aanleg, heraanleg of herinrichting van fietsinfrastructuur wordt de veiligheid van de fietser verhoogd:
  • N9 - Oostveldstraat fietssnelweg F42 aanleg van fietsoversteekplaats en stationsomgeving
  • Zandvleuge, het beurtelings parkeren wordt op 15 oktober opgeheven en permanente parkeerplaatsen worden aangebracht. De volgende stap is de toplaag hernieuwen met fietssuggestiestroken.
  • Aanleggen van trage wegen of slimme mobiliteitsschakels: Oostveldstraat oude zwembadsite, Sint-Jannekespad, Mandeweegsken-IJzerstraat en Heldenpark-Geraniumlaan.

De fiets wordt met de dag een belangrijker verplaatsingsmiddel, de komst van de e-bike heeft dit  versneld. Met de hulp van Vlaanderen wil de stad een serieuze inhaalbeweging doen om de Eeklose fietspaden een mooie facelift te geven voor meer veiligheid en comfort.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder