Sla navigatie over

Hondenlosloopweide Oostveld

NIEUWE HONDENLOSLOOPZONE EN VEILIGER FIETSPAD DOEN SITE OUD ZWEMBAD HEROPLEVEN

Voortaan kunnen viervoeters zich naar hartenlust uitleven in de nieuwe hondenlosloopzone op de site van het oude zwembad in de Oostveldstraat.

De nieuwe hondenlosloopzone komt er in navolging van het succes van de eerste hondenlosloopzone aan de Dullaert. Dat privéterrein werd door de stad in 2016 ingericht als testzone maar zal op termijn verdwijnen wanneer de bouwsite verder wordt ontwikkeld. Bovendien zal de locatie langs de Dullaert ook minder gemakkelijk bereikbaar zijn tijdens de toekomstige werken in de Kaaistraat.

Op voorstel van raadslid Gertjan Blomme, werd als nieuwe terrein gekozen voor het voormalige minigolfterrein op de site van het oud zwembad. Een centrale ligging en gunstig gelegen tussen het Heldenpark en het Sportpark.

De nieuwe hondenlosloopzone is in totaal 900 m² groot en ingericht volgens de aanbevelingen van de afdeling Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid. Zo is er een toegangssas met ditmaal een aparte zone voor grotere en kleinere honden. Het terrein is volledig omheind met natuurlijke materialen en langs de straatzijden aan de Kottemstraat en Oostveldstraat extra omgeven door het aanwezige groen. Tenslotte voorzien we ook speelelementen en een zitbank.

Om het bezoek voor alle gebruikers maar ook de omwonenden aangenaam te houden, is een huishoudelijk reglement opgesteld dat geldt voor beide hondenlosloopzones. Zo moet je onder andere je hond steeds aangelijnd houden tot je binnen de omheinde zone bent en moet je ook in de hondenlosloopzone het afval van je hond opruimen en deponeren in de voorziene vuilnisbak. Een losloopzone is immers geen hondentoilet.

Veiliger fiets- en wandelpad

Behalve een nieuwe hondenlosloopzone werd het fietspad op de site van het oude zwembad ook aangepakt en heraangelegd. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers, en in het bijzonder de vele schoolgaande kinderen en buurtbewoners, zich op een veilige manier begeven van regio Oostveldstraat richting Sportpark en school De Wegel en omgekeerd. Het fietspad is bereikbaar zowel vanuit de Lekestraat als vanuit de Kottemstraat. Het vernieuwde fietspad zorgt er ook voor dat alle fiets- en wandelverkeer gecentraliseerd wordt om op één plek de Oostveldstraat te kruisen.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder