Sla navigatie over

Grote opruimactie met vrijwilligers

"Ik ben erg onder de indruk van wat mensen allemaal laten vallen als ze op straat lopen. Duizenden sigarettenpeuken, papiertjes, plastiek, blikjes, kauwgom en andere rommel, sommige mensen doen echt geen moeite meer om afval in de prullenmand te gooien. Het wordt hoog tijd dat de politie strenger gaat optreden, controles in burger ter hoogte van bushokjes of op de hoeken van de straat zou onmiddellijk tientallen vaststellingen opleveren maar die controles zijn er niet."

Schepen De Waele is alvast tevreden dat zoveel vrijwilligers opdaagden voor een vrijwillig rondje opnet in Eeklo. Dit zou meer moeten gebeuren, ook door jeugdverenigingen, scholen, sportclubs en dergelijke. Alleen wie geconfronteerd wordt met wat voor vuiligheid er allemaal rondgestrooid wordt zal zich ook beter bewust worden van de problematiek, meer respect krijgen voor mensen die dagelijks opnet moeten doen en anderzijds misschien 2 keer nadenken voor ze zelf vervuiler gaan spelen.

Dank aan de stadsdiensten, medewerkers en Eeklonet om in te zetten op netheid in onze stad!

Tot slot ter bedenking; de cijfers sluikstorten 2017. De cijfers spreken boekdelen; In 2017 zijn er 643 sluikstorten opgeruimd, waarvan 6 keer de politie is verwittigd. 3 sluikstorten werden vervolgd, goed voor (slechts) 275 euro aan boetes. Inderdaad, ik denk hetzelfde, tijd voor actie!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder