Sla navigatie over

Grootste openbedrijvendag voor Eeklose scholieren ooit!

Schepen van ondernemen Christophe De Waele is fier op dit evenement, en dat mag ook want dit initiatief zal een voorbeeld zijn voor andere regio’s die hun activeringsgraad en tewerkstelling positief willen boosten. Dankzij de medewerking van enkele belangrijke bedrijven en natuurlijk de inzet en het engagement van onze scholen, wordt 30 april één van de belangrijkste economische impulsdagen voor onze stad.

Maar liefst 36 ondernemingen nemen deel aan Jobdreamday, een dag waarop laatstejaarsstudenten de unieke kans krijgen om in verschillende bedrijven medewerkers aan het werk te zien. Ze kunnen tijdens een bedrijfsbezoek naar keuze ontdekken hoe het er op de werkvloer werkelijk aan toe gaat en de sfeer er opsnuiven.

Waarom Jobdreamday? Stad Eeklo is fier op haar talrijke ondernemingen en wil hen in de kijker plaatsen. Zij zijn ervan overtuigd dat ze studenten tijdens een bedrijfsbezoek kunnen inspireren in hun zoektocht naar de passende studie of hun eerste job. Uiteraard willen zowel de stad als de lokale ondernemingen getalenteerde medewerkers bij voorkeur lokaal tewerkstellen, want lokaal werken biedt tal van voordelen: je staat niet in de file, je kan kiezen voor duurzaam woon-werkverkeer en voor een evenwichtige werk-privébalans.

De partners hopen dat de laatstejaarsstudenten een boeiende dag laten beleven, die bijdraagt tot de job van hun dromen.

De naam Jobdreamday, een inzending van Kyana De Groeve De organisatoren deden een oproep voor het bedenken van een hippe naam voor dit gebeuren. De naam ‘Jobdreamday’ werd ingezonden door Kyana De Groeve van GO! Atheneum De Tandem. Zij mag op 30 april haar prijs in ontvangst nemen: haar lichaamsgewicht in speculoos.

Een optimale samenwerking tussen tal van partners Jobdreamday kreeg vorm dankzij een fijne samenwerking tussen tal van partners: initiatiefnemer Stad Eeklo, Eeklose ondernemingen, alle Eeklose scholen en Voka, met steun van Klimaat gezond en de provincie Oost-Vlaanderen. Bovendien wordt dit event gerealiseerd met een subsidie voor het opzetten van een samenwerkingsverband voor duurzame bedrijventerreinen. De organisatoren besteden aandacht aan het thema duurzaamheid en ook de bedrijven zullen dit aspect belichten tijdens de bedrijfsbezoeken.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder