Sla navigatie over

Gratis parkeren zonder gratis ticket...

Sinds kort is het technisch mogelijk om ook via de 4411-app een half uur gratis aan te bieden. 

Open Vld Eeklo wil dan ook dit gratis parkeren zonder ticket in Eeklo introduceren.  Hasselt was de eerste stad die dit invoerde. Ook kortparkeren kan dus in Eeklo contactloos, digitaal en gratis voor een half uur als de gemeenteraad daarvoor het licht op groen zet. Parkeerders kunnen zo zonder extra kosten een halfuur gratis parkeren via de 4411-app of via sms naar 4411.

Wandelen naar de parkeerautomaat om een gratis ticket te nemen is met andere woorden niet langer nodig. Bovendien is het een volgende stap in het digitaliseren van het parkeerbeleid in Eeklo. Daarom stelt Open Vld ten voordele van bewoners, bezoekers en de lokale economie voor, dit ook in Eeklo in te voeren, en de opdracht te geven aan het College van Burgemeester en schepenen om met de parkeerfirma enerzijds en de 4411-aanbieder anderzijds een overeenkomst daarover af te sluiten.  Gratis moet ook gratis zijn; een gratis ticket mag dus geen transactiekosten aanrekenen.

Het voorstel van Open Vld werd dan ook unaniem goedgekeurd op de Eeklose gemeenteraad en luidt alsvolgt;

Op voorstel van Open Vld Eeklo; De gemeenteraad vraagt ten behoeve van bewoners, bezoekers en lokale economie dat het college van burgemeester en schepenen de nodige stappen onderneemt om ook via de 4411 app het voordeel van 30 minuten gratis parkeren te kunnen aanbieden.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder