Sla navigatie over

Gemeentepanel buigt zich over mogelijke fusie

BURGERPANEL OVER MOGELIJKE FUSIE GAAT VAN START

Het Eeklose burgerpanel zal zich aanstaande woensdag en donderdag buigen over een mogelijke gemeentefusie. Het einddoel is een niet-bindend advies aan de gemeenteraad. Het lokaal bestuur zal dit advies eind deze week bekendmaken. Op zaterdag 6 mei kunnen alle burgers en geïnteresseerden een infovergadering bijwonen of volgen via livestream.

Samenstelling van het panel

Het panel is een weerspiegeling van de Eeklose samenleving: op basis van een aantal specifieke criteria waaronder leeftijd, geslacht en opleidingsniveau werd onder begeleiding van een deskundige partner een groep van inwoners geselecteerd.

Op woensdagavond 3 mei 2023 krijgt deze groep uitgebreide informatie omtrent het fusiekader, het “waarom wel/niet”, de mogelijke scenario’s, … . Op donderdagavond 4 mei 2023 zal dit panel debatteren over het onderwerp tot er een advies zal worden uitgebracht.

Infovergadering voor alle burgers

Het lokaal bestuur wil graag alle inwoners informeren over het advies van het panel. Dit advies zal gepresenteerd worden tijdens een infovergadering op zaterdag 6 mei 2023 van 10.30 uur tot 12.00 uur (deuren open om 10.00 uur) in de activiteitenzaal van LDC Zonneheem, Schietspoelstraat 9 in Eeklo. De aanwezigen krijgen ook in beknopte vorm meer informatie over de bestuurskrachtmeting, fusieverkenning, de scenario’s, … Je hoeft voor deze infovergadering niet vooraf in te schrijven. De vergadering zal ook te volgen zijn via livestream via www.eeklo.be/fusie.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder