Sla navigatie over

Een propere stad, ook in het weekend!

" Laat mij duidelijk zijn, onze medewerkers van EekloNET leveren zeer goed werk, ik bewonder die mensen voor hun inzet. Maar ik zie nog teveel mensen die afval dumpen of hun restjes op de grond smijten in plaats van in de vuilbakken. Ook aan de scholen en bushaltes kan het stukken beter. Iedereen wil een propere straat en propere tuin maar als ze in andere straten lopen vergeten ze dat daar ook mensen wonen en leven die hetzelfde willen. Als we nu eens allemaal niet doen, wat we in onze eigen straat of tuin, ook niet zouden doen? Het zou een stuk netter zijn in onze stad."

Maar een centrumstad moet ook zelf voldoende inspanningen doen. Onze EEKLONET-ploegen doen zeer goed werk, elke weekdag opnieuw schuimen zij de straten af en maken onze stad netjes. Een soms zeer ondankbare taak, als je ziet dat je dagelijks dezelfde locaties een poetsbeurt moet geven. Daar moeten we iets aan veranderen!

Open VLD pleit dan ook voor een uitbreiding van de Eeklonet-ploeg zodat deze voldoende bemand op een aanvaardbare manier hun werk kunnen doen. Ook in de weekends moet er een ploeg beschikbaar worden. Een centrumstad, waarin geleefd wordt, heeft ook in de weekends wat opnet nodig. Daarom moet er een nieuwe ploeg bijkomen die ook in het weekend ons centrum netjes houdt.

Maar er is meer, naast sensibilisering van de bewoners en bezoekers moet er ingezet worden op handhaving. Dit kan binnenkort via de afvalintercommunale IVM maar ook de medewerking van de politie is daarvoor nodig. Sluikstorters en mensen die hun afval achterlaten op straat moeten gesanctioneerd worden. Op gevoelige plaatsen waar dikwijls afval achtergelaten wordt moeten wat mij betreft zelfs camera's ingezet worden.

Christophe De Waele pleit voor een strengere aanpak en brengt dit voorstel binnenkort op het schepencollege want een nette stad is een absolute must om een aantrekkelijke stad te zijn. Ondertussen rekent De Waele alvast op alle medebewoners en bezoekers om zelf mee te werken aan een nette stad!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder