Sla navigatie over

Eeklose stadhuis in het goud!

De wereld werd dit jaar immers geconfronteerd met een buitengewone noodsituatie op gezondheidsvlak, met focus op één ziekte: COVID-19. Om in herinnering te brengen dat kanker niet is verdwenen, slaan een aantal overkoepelende Europese verenigingen nu de handen in elkaar om het bewustzijn voor kanker bij kinderen en jongeren te vergroten. Het betreft CCI Europe (vertegenwoordigers van ouders en patiënten), PanCare (overlevenden van kanker bij kinderen en professionals die op dit gebied werkzaam zijn) en SIOP Europe (professionele zorgverleners voor kinderkanker en de academische wereld).

200 schoolbussen Vandaag is de situatie zo, dat elke 15 minuten ergens in Europa een gezin het vernietigende nieuws krijgt dat een kind kanker heeft. Per jaar zijn er 35.000 nieuwe jonge patiënten, waarvan er 6.000 sterven. Dat zijn ongeveer 200 schoolbussen, elk jaar opnieuw.

Maar er is hoop, want de strijd tegen kinder- en jongerenkanker levert door goede samenwerking steeds betere resultaten op. Er leven momenteel bijna 500.000 langdurige overlevenden van kanker bij kinderen in Europa. Goud is het kleur waarmee deze helden worden erkend, het ‘Golden Ribbon - gouden lint - het symbool voor deze strijd.’

Initiatiefnemers Deze ‘shine gold’ actie is een initiatief van de Europese vereniging van Pediatrische Oncologie (SIOP-EUROPE) samen met de CCI-EUROPE (EU Oudervereniging) & PanCare (netwerk voor de zorg van overlevenden na kinderkanker) aandacht vragen voor de strijd tegen kanker bij kinderen en jongeren. Wij zijn vereerd als stadsbestuur dat we voor het eerst goud mochten kleuren in aanwezigheid van Samira Essiaf, Chief Executive Officer van SIOP Europe.

bron: communicatiedienst Stad Eeklo

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder