Sla navigatie over

Dag vd Jeugdbeweging 21/10/22

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING MET GRATIS ONTBIJT OP DE MARKT

Naar aanleiding van deDag van de Jeugdbeweging’ (vrijdag 21 oktober), organiseert de stedelijke Jeugddienst in samenwerking met Jeugdhuis De Route en de Jeugdraad vanaf 7 uur een gratis ontbijt op de Markt van Eeklo. Iedereen die in de kledij van zijn Jeugdorganisatie komt meevieren krijgt een boterkoek en een drankje aangeboden. Muziek wordt voorzien door de Eeklose DJ FXDER. Na afloop van het ontbijt worden lagereschoolkinderen naar de Eeklose scholen begeleid.

Tussen 15u en 18u krijgt iedereen in kledij van zijn jeugdorganisatie een gratis drankje aangeboden in Jeugdhuis De Route (Kerkstraat 121).

De ‘Dag van de Jeugdbeweging’ viert het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Stad Eeklo telt momenteel 4 actieve jeugdbewegingen: Chiro Ommekeer, Chiro Sint-Jozef, FOS De Leeuwerik en Scouts en Gidsen Baden-Powell. Een enthousiaste groep jongeren zorgt wekelijks voor onvergetelijk spelplezier voor ongeveer 550 kinderen. De jeugdbewegingen worden in hun harde werk waar nodig ondersteund door de stedelijke Jeugddienst en ontvangen vanuit de stad ook jaarlijks een financieel duwtje in de rug.

‘In een jeugdorganisatie beleven kinderen en jongeren de tijd van hun leven. En vaak worden er banden voor het leven gesmeed. Door de jeugdorganisaties vandaag in de spotlights te zetten motiveren we alle kinderen om bij een jeugdorganisatie te gaan.’


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder