Sla navigatie over

Eeklose Goeste

OPEN VLD: "Mooi initiatief van de stad Eeklo in kader van korte voedselketen maar vooral ten voordele van de Eeklonomie"

Donderdagse marktactie EEKLOSE GOESTE VOEDSELSTRATEGIE

Onder de naam Eeklose Goeste wil Eeklo samen met verschillende partners werk maken van een voedselstrategie. Eeklo heeft al langer aandacht voor duurzame voeding, het voedselsysteem en voedselverspilling. De Stad Eeklo heeft dit ook in een structureel beleidsplan en afsprakenkader gegoten.

In samenwerking met verschillende actoren is hierover nagedacht en zijn er vijf pijlers uitgewerkt om voedselproductie en voedselconsumptie duurzamer te maken:

  • zichtbare, kortere voedselketen: door het organiseren van een markt, beurs of workshops maak je kennis met de lokale producenten
  • duurzame productie en consumptie van voeding: kleinschalige initiatieven zoals buurtmoestuinen, samentuinen, deeltuinen en daktuinen in de stedelijke omgeving krijgen een kans
  • creatie van sociale meerwaarde rond voedingsinitiatieven: we organiseren, faciliteren of ondersteunen activiteiten met als doel de kennis bij kansengroepen rond lokale voeding te vergroten
  • voedselverlies vermijden: informeren over en meten van voedselverspilling
  • participatie en partnerschap: Eeklo zal samenwerken met burgers en organisaties rond duurzame voeding. Ook initiatieven vanuit burgers, organisaties, scholen, horeca, ... worden mogelijk gemaakt en ondersteund.

Eeklose Goeste krijgt deze zomer een gezicht. De Eeklose Goestetent staat vanaf nu op de donderdagmarkt. Duurzame voedselproducenten, handelaars en organisaties kunnen er eenmalig een plaatsje krijgen.

Zo kunnen de inwoners van Eeklo lokale producten aankopen en proeven en vinden ze de weg naar de vaste verkoopplaats. Ook duurzame traiteurs, huiskoks en horeca mogen plaatsnemen in deze tent alsook verenigingen die werken rond duurzame voeding of het vermijden van voedselverspilling.

Meer info: https://www.eeklo.be/goeste


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder